Locatie vochtprobleem

Muren injecteren, gevel impregneren, kelderdrainage,… Afhankelijk van het vochtprobleem zijn er verschillende behandelingen en oplossingen mogelijk. Maar stel je vooraf eerst een belangrijke vraag: “Waar bevindt zich het vochtprobleem?”

Vochtige buitenmuren

Een vochtige buitenmuur is, naast opstijgend vocht, het meest voorkomend vochtprobleem. De oorzaak hiervan is meestal redelijk éénvoudig. Een poreuze gevelsteen of beschadigde voegen is genoeg om waterinfiltratie te veroorzaken. Vooral oudere woningen zijn het slachtoffer van dit vochtprobleem.

De oplossing? Soms is de volledige renovatie van een gevel noodzakelijk. De goedkopere oplossing is echter om je gevel te laten impregneren door een ervaren vakman.

Vochtige binnenmuur

Vochtige binnenmuurHeeft u last van vochtige binnenmuren, dan is een snelle vochtbehandeling noodzakelijk. Vocht op je binnenmuren zal niet alleen zware gevolgen hebben op je woningstructuur, maar zal ook je gezondheid ernstig schaden.

Zowel opstijgend grondvocht, doorslaand vocht als condensatievocht kunnen aan de oorzaak liggen van een vochtige binnenmuur. In dit geval kunnen we je maar één goede raad geven: zo snel mogelijk de hulp inroepen van een ervaren vochtbestrijder.

Vochtige kelder

Kelders worden in woningen dikwijls gebruikt als opslagruimte. Maar als je geregeld het slachtoffer bent van een vochtige kelder, verliest deze ruimte als snel zijn bestaansreden.

Diverse oorzaken kunnen aan de grond liggen van water in de kelder. Afhankelijk van deze oorzaak kan het redelijk éénvoudig zijn om hier een oplossing voor te vinden.  Ligt het vochtprobleem iets moeilijker in elkaar (slechte drainage, barsten in de keldermuur of vloer, …) dan zullen aangepaste vochtbehandelingen uitgevoerd moeten worden. Gelukkig bestaan er verschillende manieren op je vochtige kelder weer droog te krijgen.

Condens op de ramen

Condens op de ramen is een veelvoorkomend fenomeen die zowel aan de binnen- als buitenkant van je ramen tevoorschijn kan komen. Ook kan het condens zich tussen het dubbel glas bevinden. In ons artikel geven we je wegwijs doorheen de verschillen oorzaken en hoe je deze kan aanpakken.

Vochtige slaapkamer

Verzadigde lucht in een slaapkamer is allesbehalve gezond. Niet alleen je woningstructuur wordt aangetast, maar denk ook eens aan de gezondheid van je gezin. Maar wat zijn de oorzaken van een vochtige slaapkamer? Je zult al snel merken dat een waterlek of condensatievocht de boosdoeners zijn.