Locatie vochtprobleem

Keldermuren injecteren, gevel impregneren, drainage,… Afhankelijk van het vochtprobleem zijn er verschillende behandelingen en oplossingen mogelijk. Maar stel je vooraf eerst een belangrijke vraag: “Waar bevindt zich het vochtprobleem?”

Vochtige buitenmuur

Een vochtige buitenmuur is, naast opstijgend vocht, het meest voorkomend vochtprobleem. De oorzaak hiervan is meestal redelijk éénvoudig. Een poreuze gevelsteen of beschadigde voegen is genoeg om waterinfiltratie te veroorzaken. Vooral oudere woningen zijn het slachtoffer van dit vochtprobleem.

De oplossing? Soms is de volledige renovatie van een gevel noodzakelijk. De goedkopere oplossing is echter om je gevel te laten impregneren door een ervaren vakman.

Vochtige binnenmuur

Vochtige binnenmuurMerkt u vocht-of schimmelplekken op uw binnemuren, dan is een snelle vochtbehandeling noodzakelijk. Vocht op je binnenmuren zal niet alleen zware gevolgen hebben op je woningstructuur, maar zal ook je gezondheid ernstig schaden.

Zowel opstijgend grondvocht, doorslaand vocht als condensatievocht kunnen aan de oorzaak liggen van een vochtige binnenmuur. In dit geval kunnen we je maar één goede raad geven: zo snel mogelijk de hulp inroepen van een ervaren vochtbestrijder.

☑ Lees meer over vochtige binnenmuren >> 

Vochtige kelder

Kelders worden in woningen dikwijls gebruikt als opslagruimte. Maar als je geregeld het slachtoffer bent van vocht in je kelder, verliest deze ruimte als snel zijn bestaansreden.

Diverse oorzaken kunnen aan de grond liggen van een vochtige kelder. Afhankelijk van deze oorzaak kan het redelijk éénvoudig zijn om hier een oplossing voor te vinden.  Ligt het vochtprobleem iets moeilijker in elkaar (slechte drainage, barsten in de keldermuur of vloer, …) dan zullen aangepaste vochtbehandelingen uitgevoerd moeten worden. Gelukkig bestaan er verschillende manieren op je vochtige kelder weer droog te krijgen.

☑ Lees meer over vocht in kelders >> 

Condens op de ramen

Condens op de ramen is een veelvoorkomend fenomeen die zowel aan de binnen- als buitenkant van je ramen tevoorschijn kan komen. Ook kan het condens zich tussen het dubbel glas bevinden. In ons artikel geven we je wegwijs doorheen de verschillen oorzaken en hoe je deze kan aanpakken.

Vochtige slaapkamer

Verzadigde lucht in een slaapkamer is allesbehalve gezond. Niet alleen je woningstructuur wordt aangetast, maar denk ook eens aan de gezondheid van je gezin. Maar wat zijn de oorzaken van vocht in de slaapkamer? Je zult al snel merken dat een waterlek of condensatievocht de boosdoeners zijn.

☑ Lees meer over vocht in slaapkamers >> 

Heb je vochtproblemen in je slaapkamer? Een vochtprobleem kan verschillende oorzaken hebben. Opstijgend vocht, lek in de waterleiding,… Voor elke oorzaak bestaan er verschillende oplossingen.

Verder lezen

Een vochtige binnemuur brengt heel wat lastige gevolgen met zich mee, zowel voor je woning als je gezondheid. Gelukkig zijn daar vandaag de dag verschillende behandelingen voor mogelijk.

Verder lezen

Condens op dubbele beglazing zal iedereen wel al eens opgemerkt hebben, voornamelijk in de badkamer na het nemen van een warme douche. Hoewel dit vrij onschuldig lijkt kan vocht in dubbel glas snel nefaste gevolgen hebben op je gezondheid maar ook op je ramen. Stel je dus eens de vraag:

  • Is er een oplossing om condens in dubbel glas te verwijderen?
  • Bestaat er een manier om het vocht in dubbel glas te voorkomen?
Verder lezen

We denken vaak zelf vochtige muren te kunnen behandelen. Hoewel dit op zich wel mogelijk is, is vooraf een grondige diagnose noodzakelijk. Wil je het toch zelf aanpakken? Hou dan rekening met deze 5 tips.

Verder lezen

Regen en wind zijn de grootste vijanden van je buitenmuur. Voor je het weet zit je met beschadigd voegwerk of barsten in de gevel. Muren impregneren, injecteren, nieuwe gevelbekleding,… de oplossingen zijn gelukkig uiteenlopend.

Verder lezen

Houten vloeren straalt warmte en klasse uit. Zit je met vochtproblemen, dan zal het vooral ongedierte aantrekken. Hoe te bestrijden? Door een optimale luchtvochtigheid in huis te garanderen!

Verder lezen

Vocht in de kelder maakt de ruimte vrijwel onbruikbaar. Een hoge vochtigheidsgraad kan namelijk jouw immuunsysteem verzwakken en allergieën uitlokken. Gelukkig bestaan er manieren om vocht in de kelder efficiënt aan te pakken.

Verder lezen