Vochtproblemen

Vocht in huis vormt een ware plaag en kan al zeel snel uitbreiden naar bijkomende problemen. Eens je vocht-of schimmelvlekken detecteert, is een aangepast vochtbehandeling aan de orde. Op vochtbestrijding-gids.be lijsten we de meest voorkomende vochtproblemen even voor jou op.

Keert het vochtprobleem regelmatig terug? Dan geven we jou graag nog enkele tips om dit in de toekomst te vermijden.

Geef vochtproblemen geen kans

Wil je absolute zekerheid over de oorzaak van je vochtprobleem, dan roep je best de hulp in van een ervaren vochtexpert. Deze zal een gratis diagnose voor jou uitvoeren en je adviseren over de adequate vochtbehandeling.

Welk vochtprobleem heb jij in jouw woning?

Zwammen vind je niet enkel terug in het bos, maar ook in huis. Deze hardnekkige schimmels zijn een aanslag op je huis en luchtwegen. Als ze ongestoord hun gang gaan zorgen ze voor instorting, dus wees er op tijd bij.

Verder lezen

Begin je kristalachtigge witte plekken te zien op je muren? Dan heb je waarschijnlijk last van salpeterzuur, meestal witte schimmel genoemd. Dit hardnekkig probleem wordt veroorzaakt door vocht. Wees er dus op tijd bij!

Verder lezen

Heb je vochtproblemen in je slaapkamer? Een vochtprobleem kan verschillende oorzaken hebben. Opstijgend vocht, lek in de waterleiding,… Voor elke oorzaak bestaan er verschillende oplossingen.

Verder lezen

Vocht in de muur door lekkage kan nare gevolgen hebben op je woning. Het moeilijke bij lekkage is vooral het vochtprobleem op te sporen. Kan je zelf het lekkage opsporen of doe je beter beroep op een vochtspecialist?

Verder lezen

Salpeter herken je aan die witte aanslag op de muur. Net als elk vochtprobleem kan salpeter ook nadelige gevolgen hebben op onze gezondheid. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te bestrijden.

Verder lezen

Vocht in de schouw is niet onmiddellijk zichtbaar. Wanneer je vocht in de schouw opmerkt, kan deze al een tijdje aanwezig zijn. Een snelle vochtbehandeling is dus noodzakelijk.

Verder lezen

Condens op dubbele beglazing zal iedereen wel al eens opgemerkt hebben, voornamelijk in de badkamer na het nemen van een warme douche. Hoewel dit vrij onschuldig lijkt kan vocht in dubbel glas snel nefaste gevolgen hebben op je gezondheid maar ook op je ramen. Stel je dus eens de vraag:

  • Is er een oplossing om condens in dubbel glas te verwijderen?
  • Bestaat er een manier om het vocht in dubbel glas te voorkomen?
Verder lezen

1 op 3 woningen in Vlaanderen heeft last van opstijgend vocht, vooral woningen gebouwd voor 1950. Maar wat zijn de symptomen? Kan ik dit zelf herkennen of moet een vochtspecialist hiervoor ingeschakeld worden?

Verder lezen

Condensatievocht is een natuurlijk proces, maar moet niettemin aangepakt worden wil je desastreuze gevolgen vermijden op je woning en gezondheid. En dit vochtprobleem kan je ook zelf bestrijden!

Verder lezen

Regen en wind zijn de grootste vijanden van je buitenmuur. Voor je het weet zit je met beschadigd voegwerk of barsten in de gevel. Muren impregneren, injecteren, nieuwe gevelbekleding,… de oplossingen zijn gelukkig uiteenlopend.

Verder lezen

Houten vloeren straalt warmte en klasse uit. Zit je met vochtproblemen, dan zal het vooral ongedierte aantrekken. Hoe te bestrijden? Door een optimale luchtvochtigheid in huis te garanderen!

Verder lezen

Zwarte schimmel heeft net als elk vochtprobleem drastische gevolgen op je gezondheid. Vooral kinderen en oudere mensen zijn hier het meest vatbaar voor. Onze raad: ventileer je ruimte!

Verder lezen

Doorslaand vocht is een veelvoorkomend vochtprobleem, zowel bij oudere woningen als bij nieuwbouw. Een poreuze gevel ligt hier gewoonlijk aan de oorzaak van. Gelukkig kan je je muren op verschillende manieren waterdicht maken.

Verder lezen

Vocht in de kelder maakt de ruimte vrijwel onbruikbaar. Een hoge vochtigheidsgraad kan namelijk jouw immuunsysteem verzwakken en allergieën uitlokken. Gelukkig bestaan er manieren om vocht in de kelder efficiënt aan te pakken.

Verder lezen

Muren injecteren, impregneren of onderkappen, dit zijn de drie voornaamste methodes om opstijgend vocht te bestrijden. Dit zijn grote maar noodzakelijke werken wil je niet dat de draagkracht van je muren maar ook je gezondheid wordt aangetast.

Verder lezen