Offertes vochtbestrijding | Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Overweeg je om vochtproblemen in je woning aan te pakken? Dan is het verstandig een expert in dienst te nemen. Vul ons formulier in en ontvang op maat gemaakte vochtbestrijding offertes van specialisten bij jou in de buurt.

Hiermee kun je prijzen, uitvoeringstermijnen en eerdere projecten eenvoudig vergelijken. Deze service is geheel vrijblijvend en verplicht tot geen enkele aankoop.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Waar heeft u een vochtprobleem?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Online offerte aanvragen voor vochtbestrijding 

Ontvang vochtbestrijding offertes online om inzicht te krijgen in kosten, voorwaarden en aanbiedingen voor jouw huis of pand. Stel al je vragen en ontvang een op maat gemaakt plan voor jouw situatie.

Een offerte is cruciaal om weloverwogen beslissingen te nemen en de voordelen van vochtbestrijding volledig te benutten. Waag de stap naar een comfortabelere en vochtvrije toekomst en vraag nu jouw offerte aan.

Hoe werkt het?

Wij hebben een netwerk van verschillende vocht-experts doorheen heel België. Wij controleren elke expert en zijn volledig onafhankelijk van hen. Deze service is onderdeel van het Bobex-netwerk. Als je zelf een vocht-expert bent, kun je je aansluiten als vakman bij Bobex. Als je een gratis diagnose wilt, werkt ons systeem als volgt:

step1-inv.png

Vul ons formulier in

Vul bovenstaand formulier in. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend.

step2-inv.png

Vergelijk offertes

Wij bellen je op, stellen een aantal extra vragen en kiezen de best geschikte vocht-experts uit jouw buurt

step3-inv.png

Maak je keuze

De geselecteerde vocht-experts komen bij jou langs voor een gratis diagnose van het probleem en stellen een vrijblijvende offerte op

Welke vocht-experts doen mee?

Wij hebben een netwerk van erkende vocht-experts doorheen heel het land. Elke vocht-expert kan zich aansluiten bij ons netwerk, maar wij controleren ze eerst. Is hun bedrijf nog solvabel? Staan ze niet op de rand van een faillissement? We evalueren onze experts ook regelmatig.

Vind een vochtexpert bij jou in de buurt

Wat zijn de kosten van vochtbestrijding?

Prijsbepalende factoren

De kosten van vochtbestrijding zijn afhankelijk van verschillende bepalende factoren, waaronder:

 1. Soort behandeling: de methode van vochtbestrijding, of het nu impregneren of injecteren is, hangt af van het type vochtprobleem dat zich voordoet.
 2. Schimmelvorming: als er schimmel aanwezig is, is het sterk aan te raden om een specialist in te schakelen voor professionele verwijdering, aangezien schimmel zowel schadelijk kan zijn voor de gezondheid als voor de integriteit van de muren.
 3. Voegwerk: indien het voegwerk beschadigd is, is het van groot belang om dit deskundig te laten herstellen. Goed voegwerk is cruciaal om vochtproblemen te voorkomen.
 4. Afwerking: na het drogen van de muur kan de afwerking plaatsvinden. Dit omvat mogelijk extra behandelingen, zoals het aanbrengen van zout en een vochtwerend membraan. Deze afwerkingsfase is essentieel voor het behoud van een gezond leefklimaat en ter voorkoming van toekomstige vochtproblemen.

Wat kost injecteren tegen opstijgend vocht?

Opstijgend vocht treedt op wanneer grondvocht in de muren sijpelt. Deze techniek omvat het inspuiten van een vochtwerende gel in de muur.

Een specialist maakt hiervoor gaten in de muur met een tussenruimte van 10 cm. De gemiddelde prijs voor professionele injectie van je muur bedraagt ongeveer 100 euro per lopende meter.

Wat kost vochtbestrijding per vierkante meter?

De kosten van vochtbestrijding per vierkante meter kunnen variëren afhankelijk van het specifieke vochtprobleem en de gekozen behandelmethode. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de 10 en 150 euro per vierkante meter.

Het is echter belangrijk om te weten dat deze prijsindicatie een algemene schatting is. Voor een nauwkeurige prijsopgave is het aan te raden om een professionele vochtexpert te raadplegen die de specifieke situatie ter plaatse kan beoordelen.

Is opstijgend vocht verzekerd?

Schade door opstijgend vocht als gevolg van grondwaterinfiltratie in je muren is doorgaans niet gedekt. Ook opstijgend vocht veroorzaakt door regenval wordt meestal niet vergoed.

In het geval van opstijgend vocht door bijvoorbeeld een overstroming van je kelder, kan er mogelijk wel aanspraak worden gemaakt op een vergoeding.

Vochtbestrijding prijzen

Last van vochtige binnenmuren?

Bij opstijgend vocht is het essentieel om te voorkomen dat grondwater door je muren wordt opgenomen. Dit kan worden bereikt door het injecteren van een vochtwerende gel in de muren. Het is aanbevolen om deze behandeling te laten uitvoeren door een ervaren specialist.

Wat zijn de gevolgen van een vochtige buitenmuur?

Vochtige buitenmuren kunnen aanzienlijke problemen veroorzaken in veel huizen. Dit kan leiden tot poreuze stenen en schade aan het voegwerk. Een vochtige buitenmuur is te herkennen aan aanzienlijke vochtplekken, de vorming van mos, en zelfs de ontwikkeling van schimmel.

Vraag gratis advies en vergelijk eenvoudig offertes

Wat zijn mijn opties?

Muren injecteren

Deze methode is effectief bij opstijgend vocht. Een gespecialiseerde vochtbestrijder maakt kleine gaatjes in de muur op regelmatige afstanden en injecteert hierin een vochtwerende substantie.

Deze substantie verspreidt zich door de muur en vormt een barrière tegen het opstijgende vocht. Zo wordt voorkomen dat grondvocht verder in de muur kan trekken.

Muren onderkappen

Bij deze techniek wordt de muur aan de onderkant behandeld. Een vochtwerende laag wordt aangebracht om opstijgend vocht tegen te gaan. Hierbij wordt vaak een nieuwe vochtkering aangebracht om de muur beter te beschermen.

Muren impregneren

Impregneren is een preventieve maatregel om te voorkomen dat regenwater de muur binnendringt. Een vochtwerende substantie wordt op de buitenkant van de muur aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat het water als druppels van de muur afloopt, in plaats van erin te trekken.

Nieuwe gevel

In sommige gevallen is de schade aan de gevel dermate groot dat het nodig is om deze volledig te vernieuwen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij ernstige schimmelvorming of structurele problemen.

Ventilatie

Goede ventilatie in huis is van groot belang om vochtproblemen te voorkomen. Dit voorkomt dat vochtige lucht zich ophoopt, wat kan leiden tot condensatie en schimmelvorming.

Bovendien kan slechte ventilatie ook schadelijk zijn voor je persoonlijke gezondheid. Zorg dus voor voldoende ventilatiemogelijkheden in alle ruimtes van je woning.

Het is belangrijk om te benadrukken dat elke situatie uniek is. Het is dan ook aan te raden om een specialist in te schakelen die een grondige analyse kan maken van de vochtproblemen en op basis daarvan de meest geschikte vochtbestrijding offertes kan opmaken.

vochtbestrijding

Welke producten gebruiken om vocht te bestrijden? Tips

Er zijn verschillende producten beschikbaar om vocht effectief te bestrijden. Hier zijn enkele tips:

 1. Vochtwerende verf: deze speciale verfsoort bevat stoffen die vocht afstoten. Het kan worden gebruikt op binnen- en buitenmuren.
 2. Impregneermiddelen: dit zijn vloeibare oplossingen die in de muur worden geïnjecteerd om deze waterafstotend te maken. Ze worden gebruikt bij opstijgend vocht.
 3. Vochtvreters: deze absorberen overtollig vocht uit de lucht en zijn handig voor kleinere ruimtes zoals kasten of badkamers.
 4. Rubson vochtige muren en vergelijkbare producten: dit zijn kant-en-klare kits voor het behandelen van vochtige muren. Ze bevatten vaak impregneermiddelen.
 5. Ventilatiesystemen: goede ventilatie is essentieel om vochtproblemen te voorkomen. Ventilatiesystemen helpen de lucht in huis te verversen.
 6. Silica gel zakjes: deze worden vaak gebruikt in dozen met elektronica om vocht te absorberen. Ze kunnen ook in vochtige ruimtes worden geplaatst.
 7. Vochtwerende folie: deze folie wordt achter gipsplaten of isolatiemateriaal aangebracht om te voorkomen dat vocht in de muur trekt.
 8. Ontvochtigers: een ontvochtiger haalt overtollig vocht uit de lucht en is geschikt voor grotere ruimtes.

Let op dat het juiste product afhangt van het specifieke vochtprobleem waarmee je te maken hebt. Het is altijd verstandig om professioneel advies in te winnen bij een vochtexpert en vochtbestrijding offertes op maat te ontvangen.

Heb je professionele hulp nodig? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis offertes op maat

Professionele ondersteuning maakt vaak het verschil bij vochtbestrijding. Verschillende experts staan klaar om je te helpen en te zorgen voor het beste resultaat. Door het invullen van ons offerteformulier ontvang je volledig gratis vochtbestrijding offertes op maat, specifiek afgestemd op jouw situatie.

Zo ben je verzekerd van de beste keuze van aanpak om vochtproblemen definitief uit te bannen. Wacht niet langer en zet vandaag nog de eerste stap naar een comfortabel en vochtvrij huis.

Snel en gratis offertes vergelijken?