Ventilatiesysteem: gratis offertes

Welk type ventilatiesysteem wenst u?

Bescherm je woning en gezondheid met compacte ventilatie

We brengen 90% van onze tijd binnenshuis door. Maar wist je dat de luchtkwaliteit binnen nog slechter is dan buiten. Het is dus belangrijk dat we een optimale luchtkwaliteit in onze woning blijven bewaren. Ventilatie is hiervoor de oplossing.

  • Welke ventilatiesystemen bestaan er? Een ruimte kan je op twee manieren ventileren. Dit kan d.m.v. luchtroosters die een natuurlijke luchtdoorstroming verzekeren. Je kan echter ook opteren om je woning mechanisch te ventileren. Hiervoor zijn verschillende ventilatiesystemen beschikbaar.
  • Waarom is ventilatie in een kelder belangrijker? In woonruimtes kan het openzetten van ramen soms voldoende zijn om voor de nodige ventilatie te zorgen. In kelders is deze optie soms niet mogelijk, waardoor het plaatsen van een mechanisch ventilatiesysteem noodzakelijk wordt. Wie dit niet doet, kan al snel geconfronteerd worden met schimmel op de muren.

Wens je ventilatie in huis te plaatsen, maar weet je niet welk systeem kiezen? Laat je dan adviseren door onze ervaren ventilatie-experts. Zij komen vrijblijvend bij jou langs voor advies en maken vervolgens een gratis offerte voor je op.

Ontvang vrijblijvend advies

Begin 2016 lieten we onze woning renoveren. Helaas werden er een paar fouten gemaakt en was er geen goede ventilatie aanwezig. Dit had tot gevolg dat we in verschillende ruimtes (voornamelijk in de badkamer) condensatieproblemen ondervonden. Onze wens ging uit naar de installatie van een ventilatiesysteem van het type D. Via vochtbestrijding-gids konden we snel verschillende offertes vergelijken van een aantal ventilatie- en vochtspecialisten uit de buurt.

E. Verhasselt uit Genk

Meer over vochtbestrijding...

Vochtige badkamer: oorzaken, oplossingen en richtprijzen

Vochtproblemen ontstaan vaak in ruimtes die uit zichzelf al relatief vochtig zijn. Dat is bijvoorbeeld de badkamer. Een vochtige badkamer is niet goed. Het kan resulteren in schimmelvorming en die zijn moeilijk weg te krijgen als ze er eenmaal zijn. Als je merkt dat er vochtproblemen in de badkamer ontstaan, is het belangrijk om zo […]

Verder lezen

Luchtontvochtiger: belang, werking en prijsvergelijking

Een ontvochtiger voor het reinigen van de lucht in huis kan de luchtkwaliteit en het leefklimaat enorm verbeteren. Maar hoe werkt een dergelijke ontvochtiger en voor welk model kies je als je een luchtontvochtiger gaat kopen? Wat is een luchtontvochtiger? Wanneer de luchtvochtigheid in een woning te hoog wordt, zal er sprake zijn van condensvorming. […]

Verder lezen

Water in kelder: oorzaak, oplossing en richtprijs

Het zal je maar overkomen, plots staat er water in de kelder. Het is een van de vervelendste problemen waar je in huis mee te maken kan krijgen en het komt vaker voor dan je denkt. Toch is er niet altijd direct reden tot paniek. Want voor elk vochtprobleem bestaat ook een adequate vochtbestrijdingsmethode. Wij overlopen […]

Verder lezen

Vochtbestrijding prijs: wat kost vocht bestrijden?

De prijs voor vochtbestrijding wordt bepaald volgens het soort vochtprobleem en de daarbijhorende vochtbehandeling. Gemiddeld betaalt u tussen de € 3.500 en € 5.000 voor een vochtbehandeling.

Verder lezen