Vind de beste vochtexpert in België | Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Op zoek naar een professionele vochtbestrijder? Ontdek dan ons overzicht van erkende vochtbestrijders in België. Selecteer jouw provincie en regio, en check gerust ook de reviews van andere gebruikers. Alle vochtexperts in onze lijst van erkende vochtbestrijders zullen samen met jou een definitieve oplossing willen zoeken en vinden voor je vochtprobleem. Je kan bij hen altijd terecht voor gratis info en advies rond vochtbestrijding.

Wil je gewoon snel en eenvoudig offertes vergelijken? Of, een gratis diagnose laten uitvoeren? Vraag een gratis diagnose en prijzen via onze offertepagina. Wij zoeken vervolgens de beste vochtbestrijders in je buurt voor een gratis diagnose van je vochtproblemen.

Vraag advies en een gratis diagnose aan vochtbestrijders

Vind vochtbestrijders in jouw regio

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat kost een vochtexpert?

De kosten voor een vochtexpert variëren op basis van het type vochtprobleem en de complexiteit van het werk. Hieronder vind je een overzicht van verschillende vochtproblemen en hun oplossingen:

VochtprobleemOplossingGemiddelde kosten (excl. btw)
Opstijgend vochtMuren injecterenvanaf € 100 per lopende meter
 Muren onderkappen€ 100 – 175 per lopende meter
Doorslaand vochtMuren impregneren€ 8 – 12 per m²
 Nieuwe gevelbekleding€ 40 – 200 per m²
Vocht in kelderKelderbekuiping€ 50 – 100 per m²
 Kimnaad waterdicht makenvanaf € 100 per lopende meter
Schimmel verwijderenZwarte schimmel bestrijden€ 25 – 35 per m²

Let op: dit zijn enkel richtprijzen

Prijzen kunnen variëren afhankelijk van het project en de vakman. Voor gericht advies en prijzen op maat, vergelijk vrijblijvend voorstellen van tot 5 vakmensen actief in jouw buurt via ons handig offerteformulier.

Wat doet een vochtbestrijder? Soorten vochtbestrijding

Een vochtexpert zal altijd een uitgebreide analyse uitvoeren voordat hij het probleem aanpakt. Als uit deze inspectie blijkt dat het om condensatievocht gaat, zal hij aanbevelingen doen voor verbeterde ventilatie of isolatie.

Vermoedt hij echter dat er sprake is van een lekkage, dan zal eerst een lekdetectiebedrijf de lekkage moeten bevestigen. In het geval van andere problemen hanteert hij een ander plan van aanpak.

Muren onderkappen

Deze methode houdt in dat de muur aan de onderkant wordt behandeld om opstijgend vocht tegen te gaan.

Opstijgend vocht betreft het grondwater dat langs de muren omhoog trekt, wat kan leiden tot diverse problemen zoals witte kringen, vlekken, muffe geuren en loskomende verf. Dit is een veelvoorkomend vochtprobleem dat kan worden verholpen door muren te onderkappen.

Muren impregneren

Impregneren is een preventieve maatregel om te voorkomen dat regenwater de muur binnendringt. Doorslaand vocht ontstaat wanneer gevels na verloop van tijd poreus worden door regen. Impregneren van de poreuze gevel kan vochtplekken vermijden.

Muren injecteren

Bij opstijgend vocht wordt een vochtwerende substantie in de muur geïnjecteerd. Deze stof vormt een barrière waardoor grondvocht niet verder in de muur kan trekken. Dit is een duurzame oplossing om vochtproblemen aan te pakken en verdere schade te voorkomen.

Vind een ervaren en erkende vochtexpert

Andere methodes

Vocht in de kelder

In de muren van een kelder kan vochtproblematiek ontstaan door opstijgend of doorslaand vocht, evenals vocht via de kimnaden. Dit kan worden verholpen door de naden waterdicht te maken of door te kiezen voor kelderdrainage of -dichting.

Schimmel verwijderen

Schimmelvorming treedt op bij onopgeloste vochtproblemen of slechte ventilatie. Alvorens schimmel te verwijderen, dient een vakman het onderliggende probleem op te lossen.

Het inschakelen van een vochtexpert voor vochtdetectie

Wanneer aan vochtbestrijding doen?

Het is essentieel om vochtproblemen snel aan te pakken, ongeacht het seizoen. Een veelvoorkomende misvatting is dat last van vochtproblemen alleen in de winter optreedt.

In werkelijkheid is de oorzaak van het vochtprobleem vaak onvoldoende ventilatie en een hoge luchtvochtigheid, eerder dan het weer. Zonder goede ventilatie kan vocht niet ontsnappen, wat leidt tot condensatie en problemen met vocht en schimmel.

Het is essentieel om vochtproblemen in je woning tijdig aan te pakken, en wel om diverse redenen:

 1. Beter voor je gezondheid: vochtproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid, vooral voor mensen met onderliggende luchtwegproblemen zoals astma, of reumatische aandoeningen. Zelfs zonder specifieke gezondheidsklachten kan langdurig verblijf in een vochtige omgeving leiden tot spierpijn en gewrichtsproblemen. Door vochtproblemen op te lossen, verbeter je je leefklimaat en welzijn.
 2. Bespaar op je energiefactuur: vochtproblemen kunnen de isolerende eigenschappen van muren en vloeren aantasten, waardoor je meer moet verwarmen om hetzelfde comfortniveau te behouden. Door vochtproblemen aan te pakken, kun je aanzienlijk besparen op je energierekening.
 3. Geld besparen en woningschade voorkomen: vochtproblemen kunnen leiden tot ernstige schade aan je woning, zoals lekkage, schimmelvorming, vlekken en loslatend behang. Door tijdig in te grijpen, voorkom je verdere schade en bespaar je op de kosten van herstelwerkzaamheden. Daarnaast zal het oplossen van vochtproblemen de waarde van je woning verhogen.

Snel en gratis offertes vergelijken?

Hoe weet je of je huis te vochtig is?

Let op de volgende tekenen om vochtproblemen in je gevel te herkennen:

 1. Vertraagde droging van de gevel na regenval.
 2. Waarneming van kleine scheurtjes en barstjes.
 3. Aanwezigheid van algen, mossen of schimmels op de gevel.

Bovendien is het belangrijk om binnen te kijken naar mogelijke tekenen van doorslaand vocht:

 1. Loslatend behang en pleisterwerk.
 2. Zichtbare vochtplekken op de muren.
 3. Een muffe geur die merkbaar is in huis.
Vochtexpert inschakelen

Hoe kies ik een betrouwbare (en erkende) specialist?

Vochtproblemen in huis kunnen ernstige gevolgen hebben voor zowel je gezondheid als de stabiliteit van je woning. Contacteer daarom best een betrouwbare en erkende vochtbestrijdingsspecialist.

Belangrijke vragen die je jezelf moet stellen

Maar hoe maak je de juiste keuze uit het aanbod? Hier zijn enkele belangrijke overwegingen en vragen om te stellen bij het kiezen van de juiste specialist.

Heeft de vochtbestrijder een goede reputatie? 

Bekijk beoordelingen en aanbevelingen om de reputatie van de vochtbestrijder te beoordelen. Klanttevredenheid spreekt boekdelen.

Neem contact op met verschillende vochtbestrijders

Raadzaam is om met verschillende vochtbestrijders in gesprek te gaan. Dit geeft je inzicht in hun aanpak, expertise en kosten.

Referenties vragen

Een betrouwbare vochtbestrijder zal met plezier referenties van tevreden klanten delen. Dit biedt inzicht in de kwaliteit van hun werk.

Vraag advies, ontvang offertes en vergelijk

Ook interessant voor jou: 

Hoe los je vochtproblemen op?

Vochtproblemen kunnen opgelost worden door een professionele vochtexpert in te schakelen. De aanpak varieert afhankelijk van het specifieke probleem:

 1. Opstijgend vocht: muren injecteren of onderkappen.
 2. Doorslaand vocht: muren impregneren of nieuwe gevelbekleding.
 3. Vocht in kelder: kelderbekuiping, kimnaad waterdicht maken, of kelderdrainage.
 4. Schimmel verwijderen: bestrijding van zwarte schimmel.

Is vochtschade verzekerd?

De verzekeraar dekt schade door defecte apparaten, op voorwaarde dat er geen sprake is van nalatigheid. Bijvoorbeeld, als een goed onderhouden wasmachine lekt en je vloer beschadigt. Maar de reparatie van het apparaat of de leidingen die de schade hebben veroorzaakt, wordt niet vergoed.

Populaire artikelen

Vraag info, advies en prijzen aan vochtexperts

Wanneer je de diverse opties, prijzen en experts overweegt, kunnen er wellicht nog vragen opkomen. Aarzel daarom niet om offertes aan te vragen, advies in te winnen, of meer uitleg te krijgen van vochtbestrijders in jouw omgeving.

Vochtbestrijding: zelf of laten doen?

Zelf aan de slag gaan om vocht te bestrijden in je woning kan verleidelijk lijken, maar het is niet altijd de meest verstandige keuze. Vochtproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor zowel je gezondheid als de constructie van je huis.

Daarom is het cruciaal om snel en effectief in te grijpen. Hier zijn enkele redenen waarom een contact opnemen met een gespecialiseerde vochtexpert de betere optie is:

 1. Nauwkeurige vochtdiagnose: een vochtspecialist voert een grondige analyse uit en beschikt over de expertise en apparatuur om het specifieke vochtprobleem te identificeren. Dit is essentieel om de juiste aanpak te bepalen.
 2. Maatwerk aanpak: op basis van de diagnose stelt een vochtspecialist een gepersonaliseerde vochtbestrijdingsmethode voor. Hierbij wordt rekening gehouden met de locatie, je budget en andere relevante factoren, waardoor je verzekerd bent van een doeltreffende oplossing.
 3. Efficiëntie en snelheid: dankzij de ervaring en kennis van een vochtbestrijder verloopt het proces snel en efficiënt, waardoor je vochtproblemen snel tot het verleden behoren.
 4. Gebruik van hoogwaardige materialen: een professional beschikt over de juiste apparatuur en maakt uitsluitend gebruik van kwalitatieve producten zoals impregneermiddelen en injectiemiddelen.

Vergelijk prijzen en adviezen vochtbestrijders

Het is belangrijk om zorgvuldig te kiezen wanneer je op zoek bent naar de juiste vochtexpert die aan jouw verwachtingen voldoet, en dit geldt zeker niet alleen voor vochtbestrijding.

Daarom is het verstandig om verschillende offertes aan te vragen en deze zorgvuldig met elkaar te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Waar heeft u een vochtprobleem?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.