Bodima: vochtspecialist sinds meer dan 50 jaar

Vochtproblemen in huis? Vergeet ‘Hotel? Trivago’. Het antwoord op jouw vochtige nachtmerrie? Bodima!

Vind een ervaren en erkende vochtexpert

Wie of wat is Bodima?

Bodima is een erkend bedrijf dat zich specialiseert op gebied van waterdichtingswerken en vochtbestrijding in gebouwen. Ze bieden oplossingen en diensten om vochtproblemen aan te pakken en te voorkomen. Bovendien werken ze vaak met een volledige garantie.

Hun expertise strekt zich uit tot het diagnosticeren van de oorzaak van vochtproblemen, het uitvoeren van vochtmetingen, en het implementeren van effectieve vochtbestrijdingsmaatregelen.

Door hun jarenlange praktijkervaring en kennis op dit gebied, zijn ze in staat om gebouwen te beschermen tegen de schadelijke effecten van vocht, zoals schimmelvorming, houtrot en andere structurele schade. Het is een naam met uitstekende reputatie.

Waar is Bodima gesitueerd?

Bodima NV is actief in zowel België als Nederland.

België en Nederland

  • Nederland (hoofdkantoor): Minervum 7355, 4817 ZH Breda, Nederland.
  • België: Nijverheidsweg 1, 2240 Massenhoven (Zandhoven), België.
Een expert in huis voor vochtbestrijding.

In welke werken is Bodima gespecialiseerd?

Onaangename geuren, vochtvlekken en schimmelvorming zijn vaak het gevolg van vochtproblemen in een woning. Als je hiermee te maken hebt, kan Bodima je helpen.

Hieronder vind je enkele voorbeelden uit hun brede waaier van diensten.

Kelderdichting

Kelderdichting is het proces van het waterdicht maken van een kelder om vochtproblemen te voorkomen. Bodima hanteert een zorgvuldige werkwijze om dit te realiseren.

Allereerst worden essentiële voorbereidingen getroffen, zoals het verwijderen van verf en oude pleisterlagen, en het grondig reinigen van de muren.

Vervolgens brengen de experts drie lagen mortel aan op de wanden en twee op de vloer. Elke mortellaag heeft een specifieke samenstelling van rijnzand, cement en gespecialiseerde waterdichtingsproducten.

Het is de combinatie van deze verschillende lagen die uiteindelijk de volledige waterdichtheid van de kelder waarborgt. Deze methode wordt doorgaans toegepast aan de binnenzijde van de kelder.

Injecteringswerken

Injecteren is een techniek die wordt gebruikt om scheuren, barsten en openingen in muren of vloeren waterdicht te maken.

De experts van Bodima onderzoeken verschillende aspecten, zoals de aard van de scheur, de dikte van de wand of vloer, of de constructie gewapend is, de aanwezigheid van holle ruimtes onder de constructie, of de scheur vochtig of droog is, en of de te herstellen plaats goed bereikbaar is.

Met deze achtergrondinformatie passen ze hun aanpak aan je specifieke situatie aan om het gewenste resultaat te behalen.

De werkwijze van Bodima begint met het boren van gaten langs de scheuren. Door deze gaten wordt polyurethaanhars geïnjecteerd met behulp van injectiepackers en een pomp. Deze hars reageert met water en vormt een flexibele schuimmassa met gesloten cellen.

Hierdoor wordt in korte tijd de juiste druksterkte bereikt en worden scheuren, barsten en openingen op een duurzame wijze afgedicht.

Betonvloerafwerking

Betonvloerafwerking is essentieel om vloeren te beschermen en waterdicht te maken. Het vormt de eerste verdedigingslinie tegen verschillende vormen van schade en slijtage.

Bodima begint het proces met een grondige diagnose, uitgevoerd door deskundigen met uitgebreide training en jarenlange ervaring in de branche. Ze kunnen snel en nauwkeurig de oorzaken van problemen identificeren, soms met behulp van labotesten.

Deze cruciale achtergrondinformatie vormt de basis voor de verdere herstellingswerkzaamheden. Hierdoor kunnen de professionals op effectieve wijze de vloer beschermen en waterdicht maken.

Vraag gratis advies en vergelijk eenvoudig offertes

Gevelrenovatie en -bepleistering

Bodima is gespecialiseerd in gevelwerken, waaronder impregneren, bepleisteren en andere behandelingen. Je gevel is van groot belang, aangezien hij de dragende structuur van je woning is en zorgt voor isolatie en bescherming tegen weer en wind.

Het bedrijf gebruikt geavanceerde impregneermiddelen, waaronder watergedragen en dampopen systemen, en hoogwaardige crèmeproducten.

Deze behandelingen voorkomen vochtabsorptie, behouden de isolatiewaarde en verminderen warmte- en energieverlies.

Bovendien zorgt het ervoor dat de gevel langer mooi en schoon blijft, doordat stof eenvoudig wegspoelt bij regen.

Bestrijden van opstijgend vocht

Opstijgend vocht, vaak aanwezig in oudere gebouwen, ontstaat wanneer regenwater de muren binnendringt via de grond.

Dit leidt tot schimmels, vochtplekken en een onaangename geur. De specialisten analyseren de situatie ter plaatse en bieden een gepaste oplossing na grondig onderzoek.

Bovendien veroorzaken zouten in de muren schade aan je woning. Deze kristalliseren na verdamping van het water en kunnen pleister- en schilderwerken aantasten. Verschillende zouten, zoals sulfaten en nitraten, hebben elk hun eigen kenmerken.

Herken opstijgend vocht aan symptomen zoals afbrokkelende pleister, blaasvormige verf, schimmelvorming en verkleuringen in het schilderwerk.

Daarnaast kunnen beschadigd metselwerk en een verhoogde luchtvochtigheid ook duiden op dit probleem.

Opstijgend vocht wijzen

Bodima reviews in 2024

Over het algemeen zijn de beoordelingen van Bodima buitengewoon positief. Zelfs de minder positieve recensies ontvangen vaak een reactie, waaruit blijkt dat sommige van deze kritieken mogelijk niet volledig gerechtvaardigd zijn.

De toewijding van Bodima aan klanttevredenheid is duidelijk merkbaar in hun respons op feedback.

Bodima: het geheim achter het succes in vochtbestrijding

Bodima onderscheidt zich in vochtbestrijding door echt vakmanschap. Hun expertise, ondersteund door jarenlange ervaring, garandeert effectieve oplossingen.

Het team bestaat uit gespecialiseerde vakmensen met diepgaande kennis van vochtbestrijding. Dankzij hun allesomvattende aanpak kunnen vochtproblemen grondig en blijvend worden opgelost.

Wens je advies en offertes van verschillende vochtspecialisten?

Als je te maken hebt met vochtproblemen, aarzel dan niet om advies en offertes van diverse vochtspecialisten te verkrijgen. Op die manier kun je weloverwogen beslissingen nemen en de optimale oplossing voor jouw situatie kiezen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Waar heeft u een vochtprobleem?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.