vocht in kelder oplossen

Vocht in kelder oplossen is een wijdverspreid fenomeen. In de loop der jaren zijn hier dan ook verschillende vochtbehandelingen voor mogelijk gemaakt die zich aanpassen aan jouw specifiek vochtprobleem.

Vochtprobleem Vochtbehandeling
Condensvocht Kelder ventileren
Slechte drainage of lekkage Herstellen waterleiding
Opstijgend grondvocht Muren injecteren
Muren onderkappen
Poreuze gevel Muren impregneren
Kim lekkage Aanbrengen waterafstotende gel

De prijs voor het droogmaken van een vochtige kelder is dan weer afhankelijk van de vochtbehandeling. Dien je enkel je muren te impregneren, dan zit je met een kostprijs van €8 tot €12 per m² goed. Het onderkappen van je muren gaat echter gepaard met een hoger kostenplaatje. De prijs zal hier al sneller oplopen tussen de €100 en €150 per m².

Zelf onbewoond is ventilatie in een kelder noodzakelijk. Maar wat is de beste keuze? Natuurlijke of mechanisch ventilatie? Ventilatiesysteem A, B, C of D? Wij geven je graag een paar tips mee.

Verder lezen

Muffe geuren uit de kelder verwijderen? Opteer dan eerst voor een paar old school tips. De combinatie van warm water met citroensap kan al wonderen doen.

Niet genoeg? Dan is natuurlijke ventilatie de volgende stap.

Blijven de muffe geuren rondhangen? De kans is dan groot dat je met schimmel kampt. Een adequate vochtbehandeling en de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem is dan de beste oplossing.

Verder lezen

Opstijgend grondwater is in de kelder een veelvoorkomend fenomeen. De oorzaak hiervan is meestal te wijten aan:

  • een onderbreking in de waterkering;
  • de afwezigheid van een waterkeringsfolie.

Water in de kelder kan je behandelen door het aanleggen van kelderdrainage. De toegepaste methode hangt dan weer af van een voorafgaande diagnose.

Verder lezen

Hoewel er dikwijls aan denken om de keuken, badkamer, … regelmatig te ventileren, is dat niet altijd het geval voor de kelder. Ventileer je je kelder, dan zijn natuurlijke ventilatie en mechanische ventilatie de twee mogelijke opties.

Verder lezen

Vocht in de kelder maakt de ruimte vrijwel onbruikbaar. Een hoge vochtigheidsgraad kan namelijk jouw immuunsysteem verzwakken en allergieën uitlokken. Gelukkig bestaan er manieren om vocht in de kelder efficiënt aan te pakken.

Verder lezen