Ventilatie vocht

Ventilatie bij vochtproblemen is de eerste stap om hier definitief komaf van te maken. Vochtproblemen, zoals opstijgend vocht of condensatievocht, kan namelijk met een aangepaste ventilatie-oplossing eenvoudig vermeden worden. Bovendien zul je ook nog van een betere luchtkwaliteit genieten en zul je geen gezondheidsklachten ondervinden.

Maar hoe ventileer je nu het best de ruimtes in je woning?

  1. Natuurlijke ventilatie: Deze oplossing bestaat erin om eenvoudigweg wat vaker je ramen open te zetten om de overtollige waterdamp die er zich in de lucht bevindt te kunnen afvoeren.
  2. Mechanische ventilatie: Voor een efficiënte werking dient deze ventilatie-oplossing geplaatst te worden door een ervaren vakman. Binnen de mechanische ventilatiesystemen heb je 4 keuzes (A,B,C en D). Vandaag de dag wordt er voornamelijk gekozen voor een ventilatiesysteem van het type C of D.

Zelf onbewoond is ventilatie in een kelder noodzakelijk. Maar wat is de beste keuze? Natuurlijke of mechanisch ventilatie? Ventilatiesysteem A, B, C of D? Wij geven je graag een paar tips mee.

Verder lezen

Een kelder als leefruimte inrichten wordt steeds populairder. Let wel op dat deze vooraf wel goed waterdicht is. Ook is het plaatsen van een ventilatiesysteem niet te verwaarlozen.

Verder lezen

Een vochtige binnemuur brengt heel wat lastige gevolgen met zich mee, zowel voor je woning als je gezondheid. Gelukkig zijn daar vandaag de dag verschillende behandelingen voor mogelijk.

Verder lezen

Muffe geuren uit de kelder verwijderen? Opteer dan eerst voor een paar old school tips. De combinatie van warm water met citroensap kan al wonderen doen.

Niet genoeg? Dan is natuurlijke ventilatie de volgende stap.

Blijven de muffe geuren rondhangen? De kans is dan groot dat je met schimmel kampt. Een adequate vochtbehandeling en de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem is dan de beste oplossing.

Verder lezen

Hoewel er dikwijls aan denken om de keuken, badkamer, … regelmatig te ventileren, is dat niet altijd het geval voor de kelder. Ventileer je je kelder, dan zijn natuurlijke ventilatie en mechanische ventilatie de twee mogelijke opties.

Verder lezen

Condensatievocht is een natuurlijk proces, maar moet niettemin aangepakt worden wil je desastreuze gevolgen vermijden op je woning en gezondheid. En dit vochtprobleem kan je ook zelf bestrijden!

Verder lezen

Old school tips om een vochtige ruimte droog te maken Zolang je niet net gedoucht hebt, zou geen enkele ruimte in huis vochtig mogen zijn. Is dat echter wel het geval en ben je op zoek naar manier om een vochtige ruimte droog te maken? Wij lijstten een aantal handige tips op om je woning…

Verder lezen