Luchtontvochtiger

Een luchtontvochtiger is een efficiënt toestel om de vochtigheidsgraad in huis te verlagen. De werking ervan is eenvoudig:

  1. Vochtige lucht wordt door het toestel aangezogen en doorgestuurd naar een verdamper.
  2. De verdamper zorgt ervoor dat de lucht afkoelt en condenseert.
  3. Het water dat hieruit vrijkomt komt in een opvangbak terecht.
  4. De overgebleven droge lucht wordt naar een condensator gebracht die de lucht weer op kamertemperatuur brengt.
  5. De luchtontvochtiger zal tenslotte de ontvochtigde lucht terug in de ruimte blazen.

Luchtonvochtigers kun je aan verschillende prijzen terugvinden. Wil je enkel een basismodel. Dan vind je al luchtontvochtigers terug vanaf 50 EURO. Wens je een paar extra functies, dan zul je hier al snel tussen de 400 EURO en 500 EURO neertellen.

Zelf onbewoond is ventilatie in een kelder noodzakelijk. Maar wat is de beste keuze? Natuurlijke of mechanisch ventilatie? Ventilatiesysteem A, B, C of D? Wij geven je graag een paar tips mee.

Verder lezen

Een kelder als leefruimte inrichten wordt steeds populairder. Let wel op dat deze vooraf wel goed waterdicht is. Ook is het plaatsen van een ventilatiesysteem niet te verwaarlozen.

Verder lezen

Hoewel er dikwijls aan denken om de keuken, badkamer, … regelmatig te ventileren, is dat niet altijd het geval voor de kelder. Ventileer je je kelder, dan zijn natuurlijke ventilatie en mechanische ventilatie de twee mogelijke opties.

Verder lezen

Wist je dat de luchtvochtigheid in huis bepalend is voor jouw gezondheid? Een waarde tussen 40% en 60% is een ideale situatie. Overschrijd je dat percentage, dan zijn de gevolgen op je gezondheid niet te onderschatten.

Verder lezen

Vochtproblemen die niet tijdig aangepakt worden gaan onvermijdelijk gepaard raken met een hoog kostenplaatje. Uiteraard wil je de passende vochtbehandeling laten uitvoeren voor je vochtprobleem. Ontdek de meestvoorkomende vochtproblemen en hun behandelingen.

Verder lezen

De luchtvochtigheid is noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Deze kan je op peil houden door het vooraf te meten met een hygrometer. Wij leggen je uitgebreid uit hoe je deze gebruikt en hoe je de luchtvochtigheid in huis kan verlagen.

Verder lezen