keldermuren behandelen

Kelders zijn meer dan eens het slachtoffer van opstijgend grondwater of doorslaand vocht. Je keldermuren behandelen is dan de boodschap. Verschillende methodes zijn hiervoor mogelijk. Om te weten wat de adequate behandeling is voor je vochtprobleem roep je best de hulp in van een ervaren vochtbestrijder.

Dit zijn de mogelijke vochtbehandelingen om je keldermuren te behandelen:

Eens je keldermuren behandeld zijn mag je niet vergeten om geregeld je kelder te ventileren zodat er op termijn geen nieuwe vochtproblemen tevoorschijn komen. Wij geven je een paar tips en tricks mee om je kelder efficiënt te ventileren.

Een kelder als leefruimte inrichten wordt steeds populairder. Let wel op dat deze vooraf wel goed waterdicht is. Ook is het plaatsen van een ventilatiesysteem niet te verwaarlozen.

Verder lezen

Muffe geuren uit de kelder verwijderen? Opteer dan eerst voor een paar old school tips. De combinatie van warm water met citroensap kan al wonderen doen.

Niet genoeg? Dan is natuurlijke ventilatie de volgende stap.

Blijven de muffe geuren rondhangen? De kans is dan groot dat je met schimmel kampt. Een adequate vochtbehandeling en de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem is dan de beste oplossing.

Verder lezen

Hoewel er dikwijls aan denken om de keuken, badkamer, … regelmatig te ventileren, is dat niet altijd het geval voor de kelder. Ventileer je je kelder, dan zijn natuurlijke ventilatie en mechanische ventilatie de twee mogelijke opties.

Verder lezen

Vocht in een kelder kan op verschillende manieren. Wij geven je de 4 beste vochtbehandelingen voor in je kelder. Onze tip: vraag een gratis vochtdiagnose aan bij een erkende en ervaren vochtexpert

Verder lezen

We denken vaak zelf vochtige muren te kunnen behandelen. Hoewel dit op zich wel mogelijk is, is vooraf een grondige diagnose noodzakelijk. Wil je het toch zelf aanpakken? Hou dan rekening met deze 5 tips.

Verder lezen

Bestaande kelder waterdicht maken: hoe begin je eraan? Een woning moet bestand zijn tegen water en wind, dat weten we al langer dan vandaag. Dat lazen we al in één van onze sprookjesboeken toen de grote boze wolf het bakstenen huis maar niet kon omver blazen. Sommige plekken in huis zijn jammer genoeg niet altijd…

Verder lezen

Opstijgend vocht in huis? Dan zijn er twee mogelijkheden: je muren injecteren of onderkappen. Je muur onderkappen is een zeer effciënte vochtbehandeling maar hangt wel vast aan een kostenplaatje.

Verder lezen

Wil je opstijgend vocht bestrijden zonder de muren te onderkappen, dan is muurinjectie de oplossing. In slechts 6 stappen verlost de vochtexpert jou definitief van jouw vochtprobleem.

Verder lezen

Vochtproblemen die niet tijdig aangepakt worden gaan onvermijdelijk gepaard raken met een hoog kostenplaatje. Uiteraard wil je de passende vochtbehandeling laten uitvoeren voor je vochtprobleem. Ontdek de meestvoorkomende vochtproblemen en hun behandelingen.

Verder lezen

Bij een vochtige kelder is kelderdichting gewoonlijk de populairste vochtbehandeling. Maar hoe werkt kelderdichting nu precies? Waarom zou je ervoor kiezen? En wat is de prijs van een kelderbekuiping?

Verder lezen

Doorslaand vocht is een veelvoorkomend vochtprobleem, zowel bij oudere woningen als bij nieuwbouw. Een poreuze gevel ligt hier gewoonlijk aan de oorzaak van. Gelukkig kan je je muren op verschillende manieren waterdicht maken.

Verder lezen

Vocht in de kelder maakt de ruimte vrijwel onbruikbaar. Een hoge vochtigheidsgraad kan namelijk jouw immuunsysteem verzwakken en allergieën uitlokken. Gelukkig bestaan er manieren om vocht in de kelder efficiënt aan te pakken.

Verder lezen

Muren injecteren, impregneren of onderkappen, dit zijn de drie voornaamste methodes om opstijgend vocht te bestrijden. Dit zijn grote maar noodzakelijke werken wil je niet dat de draagkracht van je muren maar ook je gezondheid wordt aangetast.

Verder lezen