Vochtbestrijding Mechelen: vind de beste vochtexpert!

Veel Belgen kampen met luchtvochtigheid in hun woning, dit probleem leidt uiteindelijk naar gezondheidsklachten, schimmel of ongedierte. Heb je onlangs een hoge luchtvochtigheid opgemerkt en wil je nu een oplossing vinden? Pak vochtbestrijding in Mechelen zo snel mogelijk aan door het vinden van de juiste vochtexperts.

Vergelijk vochtbestrijders

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

In welke regio zoek je een vochtbestrijder?

 • Brasschaat
 • Zoersel
 • Geel
 • Bornem
 • Wuustwezel
 • Heist op den Berg
 • Kalmthout
 • Lier

Vochtbestrijding Mechelen: wat is de gemiddelde luchtvochtigheid?

Het is van belang om de juiste luchtvochtigheid in de woning te hebben. Luchtvochtigheid is het gehalte aan waterdamp in de lucht. De juiste luchtvochtigheid zou tussen de 40 en de 60 percent moeten liggen.

Een te laag of een te hoog percentage kan negatieve gevolgen hebben. Het is dus belangrijk dat je luchtkwaliteit optimaal blijft.

Wat is relatieve luchtvochtigheid?

Relatieve luchtvochtigheid gaat samen gepaard met absolute luchtvochtigheid.

 • Relatieve luchtvochtigheid duidt het percentage van de maximale hoeveelheid waterdamp dat zich in de lucht bevindt. Het percentage zal afhankelijk zijn van twee factoren, namelijk de temperatuur en de luchtdruk.
 • Daarentegen is absolute luchtvochtigheid de verzameling van waterdamp in de lucht.

Gevolgen van vocht in huis

Vochtproblemen in huis kunnen voor veel nadelen, zowel voor je woning als voor je gezondheid. Afhankelijk van hoe geëvolueerd de situatie is, kun je verschillende gezondheidsklachten ervaren.

Bij het vaststellen van vocht in een woning kan jouw lichaam lijden aan fysieke klachten zoals pijnlijke spieren en gewrichten, benauwdheid, chronische bronchitis maar ook aan infecties aan de neusholte, voorhoofdholte en luchtwegen.

Wanneer het lichaam al een tijd strijdt tegen vocht zal het immuunsysteem ook aangetast geraken en verzwakt zijn. Klachten zoals allergische reacties, misselijkheid en braken, vermoeidheid die gepaard gaan met slaapproblemen of nog ademhalingsproblemen en chronische infecties aan het neusslijmvlies zijn de meest voorkomende gevolgen.

Bij vocht- en schimmel problemen zal je ook een grote kans hebben dat er zich huisstofmijt in huis bevindt. Deze ongedierte houdt van vochtige en warme ruimtes en kunnen in de keuken, badkamer en kelder schuilen. Het ongedierte zullen vooral pissebedden, zilvervisjes en papiervisjes zijn. De gezondheidsklachten van deze beestjes zorgen voor allergische reacties, huidirritatie, alsook hoofdpijn en vermoeidheid.

Vochtbestrijding: vind de beste vochtexpert

Vochtproblemen in Mechelen: een overzicht

Er bestaan een aantal vochtproblemen die men in een woning kunnen tegenkomen. De meest voorkomende vochtproblemen in Mechelen zijn: opstijgend vocht, doorslaand vocht, condensatievocht en overige lekkages.

Het is van belang om te weten met welk soort vocht men te maken heeft, indien er een foute diagnose wordt vastgelegd kan dit voor onnodige kosten zorgen.

Pak je vochtproblemen aan

Vocht in muren

Opstijgend vocht zijn vochtplekken die op de hoogte van de grondoppervlakte zichtbaar zijn. Vaak komt dit door een oude fundering van de woning waarbij al het water wordt geabsorbeerd door de muren.

Bij doorslaand vocht zijn er flagrante plekken zichtbaar op de buitengevel van de woning. Dit soort vochtprobleem komt vooral voor bij oudere gebouwen waarbij de gevelbekleding sporen van schade vertoont.

Condensatievocht komt vooral voor in ruimtes zoals de badkamer, keuken of slaapkamer. Dit soort vocht ontstaat vaak door een tekort aan ventilatie en een te grote hoeveelheid waterdamp na het douchen, het nemen van een bad of na het koken.

Bij lekkages zul je vooral last hebben van vochtplekken op de muren. Het detecteren van een lekkage is zeer moeilijk, vooral als er zich een lek in een afvoerbuis of een leiding bevindt. Dit probleem wordt vaak pas na een aantal maanden of jaren opgemerkt.

Vochtbestrijding Mechelen: wat zijn de mogelijke oplossingen?

Je kan zelf beslissen om vochtproblemen in Mechelen tegen te gaan. Dit kan op een verschillende manieren en zal afhankelijk zijn van je persoonlijk budget en in hoeverre het vochtprobleem al aanwezig is.

In eerste instantie is het mogelijk om een luchtontvochtiger te kopen. Dit apparaat zorgt ervoor dat het overtollig vocht uit de lucht gehaald wordt, waarna deze doorgevoerd wordt naar de verdamper. De lucht wordt afgekoeld en gecondenseerd waarbij er water vrijkomt dat wordt opgevangen in de bak van de luchtontvochtiger.

Ook het installeren van een aircosysteem is een oplossing. De airco verplaatst de lucht in de woning, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Het plaatsen van planten die het vocht absorberen kunnen een mogelijke oplossing voor vochtbestrijding zijn. Hiernaast is het nemen van kortere en koudere douches ook een manier om vochtbestrijding tegen te gaan.

Opstijgend vocht behandelen

Bij het vaststellen van opstijgend vocht, zal een vochtexpert uit Mechelen twee oplossingen voorstellen, waaronder het onderkappen van de muren en een nieuwe vochtkering plaatsen, of het injecteren van je muren.

Het onderkappen van de muren is een extreme maatregel voor het behandelen van opstijgend vocht. Bij deze oplossing wordt er een horizontale insnijding in de gevel gemaakt en wordt er een nieuwe vochtkering geplaatst die het vocht zal tegenhouden.

Injecteren muren

Het injecteren van muren is de meest voorkomende oplossing voor opstijgend vocht. Deze behandeling is goedkoop, gebeurd snel en wanneer het correct wordt uitgevoerd zijn de muren ook waterdicht. De muren van de woning worden geïnjecteerd met een vochtwerend middel die mogelijk vocht in de toekomst zal tegenhouden.

Om je muren te injecteren met een vochtwerend middel zijn er verschillende stappen te volgen:

 • Eerst begin je met het boren van de gaatjes waarin je het middel gaat aanbrengen.
 • Het is de bedoeling om in de getroffen muur over heel de lengte gaatjes te boren, waarbij je 3 tot 5 cm boven de vloerpas boort en een afstand van 10 tot 15 cm tussen de gaatjes laat. Hoeveel gaten er moeten zijn zal afhankelijk zijn van de samenstelling van de muur, het gekozen injectiemiddel en de diepte van de vochtintreding.
 • Uiteindelijk plaatst men buisjes in de gaten waarin het middel wordt gespoten.

Muren impregneren tegen vocht

Doorslaand vocht in Mechelen kan maar op één manier behandeld worden, nl. het impregneren van de buitenmuren. Bij deze behandeling wordt er een vochtwerend middel op de buitenmuren aangebracht. Muren impregneren zorgt voor een beschermende laag, waardoor vocht niet kan binnendringen in de woning.

Laat je vochtproblemen in Mechelen behandelen

Naar stap 2

Kelderdichting Mechelen

Indien je last hebt van een vochtige kelder, kan je kiezen voor kelderdichting. Het soort kelderdichting zal afhangen van het soort waterinfiltratie, de aanhoudendheid van het vochtprobleem, de functie van de ruimte en het beschikbaar budget.

Vochtbestrijding kelder: wat zijn de mogelijkheden?

Kelderdichting prijs

Er zijn twee oplossingen omtrent kelderdichting in Mechelen, nl. kelderbekuiping en kelderdrainage.

Bij kelderbekuiping wordt de kelder waterdicht gecementeerd.Daarentegen wordt er bij kelderdrainage gezorgd dat het teveel aan water op een adequate manier wordt afgevoerd.

Voor deze twee oplossingen zal u moeten rekenen op een budget van 3000 tot 10 000 euro.

Vochtbestrijding Mechelen: wat zijn de prijzen?

De prijs van vochtbestrijding in Mechelen zal afhangen van het soort vocht in jouw woning en of je de behandeling door een vochtexpert laat uitvoeren of zelf de handen uit de mouwen steekt.

Opstijgend vocht prijs

Het oplossen van opstijgend vocht in Mechelen zal afhankelijk zijn van de hoeveelheid vocht, het aantal lopende meter en de gekozen oplossing. Wanneer je  kiest voor het onderkappen van de muren, zul je moeten rekenen op een doorsnee prijs van 125 à 175 euro per lopende meter. De oplossing wordt vaak bij grote renovatiewerken gebruikt omwille van het risico op scheuren.

Bij het injecteren van de muren door een professionele firma, zal je een doorsnee prijs moeten nemen van 100 euro per lopende meter.

Zelf muren injecteren kostprijs

Het zelf injecteren van de muren kan tot 20% goedkoper uitkomen dan wanneer je een professionele vochtbestrijder laat komen. De totale kostprijs zal afhangen van de dikte en lengte van de muren, maar ook van het nodige materiaal en producten.

Ontvang je prijs op maat

Vochtbestrijding Mechelen: heb ik recht op premies?

Bij vochtbestrijding in Mechelen kan je de overkoepelende renovatiepremie aanvragen. In deze premie komen bepaalde vochtbestrijdingswerken aan bod, zoals het behandelen van optrekkend vocht, het behandelen van ondergrondse muren door kelderdichting, de bescherming van doorslaand vocht en het behandelen van vochtige muren.

Het bedrag van de premie zal tussen 20 en 30% van je factuur liggen die een minimum kostprijs van 2500 euro moet hebben. De premie kan enkel aangevraagd worden na het betalen van de factuur.

Vochtexpert Mechelen: vergelijk gratis offertes!

Er zijn meer dan 250 vochtexperts die vochtbestrijding in Mechelen tegengaan. Wens je offertes te vergelijken, twijfel dan niet om onderstaand formulier in te vullen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Waar heeft u een vochtprobleem?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.