Vochtproblemen

Zwarte schimmel: gevaren en oplossingen

Muren injecteren

Zwarte schimmelplekken nestelen zich maar al te graag in de hoeken van onze badkamers en zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Maar wist u dat deze schimmels giftig zijn? Alleen door de vochtproblemen aan te pakken die aan de basis liggen, kunt u deze zwarte plekken voorgoed verwijderen.

Zwarte schimmel schaadt uw gezondheid

De zwarte schimmel die zich in veel woningen bevindt, heet stachybotrys chartarum en is een giftige schimmel. Hij vormt zich in kolonies en komt meestal voor op het plafond, op de muren, in hoeken en in voegen. De kleine plekjes breiden zich snel uit via de sporen in de lucht.

Zwarte schimmel laat mycotoxinen vrij die bij inademing schade kunnen berokkenen aan uw gezondheid, zeker bij langdurige blootstelling. Zo verhogen de toxinen de kans op astma, veroorzaken ze irritaties, allergische reacties, huiduitslag, verkoudheden enz. Vooral zwangere vrouwen, oudere mensen en kinderen zijn bijzonder vatbaar voor deze problemen.

U kunt deze schimmel verwijderen met speciale producten, maar om het probleem definitief te bestrijden moet u de oorzaak aanpakken. Schimmel wordt namelijk veroorzaakt door vochtproblemen. Zwarte schimmel in het bijzonder is meestal het gevolg van condensatievocht.

Oorzaak aanpakken: vochtproblemen

Condensatievocht ontstaat in ruimtes waar er wordt gewassen, gekookt, gedoucht enz. Hierdoor stijgt de vochtigheid in de lucht en vormen er zich vochtplekken op muren en in hoeken, ideaal voor schimmel om zich te gaan ontwikkelen en verspreiden.

Om definitief van schimmel af te geraken, is het dus noodzakelijk om eerst de vochtproblemen te bestrijden. Een eerste oplossing is het plaatsen van een ventilatiesysteem. Maar ook een vochtvreter of een luchtontvochtiger kunnen uitkomst bieden om de vochtproblemen te verhelpen.

Wil u weten welke oplossing voor u de beste is, of bent u niet zeker over de oorzaak van uw vochtproblemen? Raadpleeg dan zeker een specialist om een diagnose te stellen en de meest geschikte oplossing aan te reiken.

Geplaatst in:


Tags: