Vochtbehandelingen

Zo kunt u opstijgend vocht voorkomen

Vochtproblemen

Vochtproblemen kunnen uw huis niet alleen esthetisch aantasten, ook de structuur van uw huis kan in gevaar komen. Maar wat is opstijgend vocht precies en wat kan eraan gedaan worden?

Gevolgen vochtproblemen

Opstijgend vocht is vocht dat vanuit de grond naar boven kruipt via de muren. Hierdoor raken uw muren vochtig wat leidt tot loskomend behang, een muffe geur, schimmel, afbrokkeling van uw muren en vochtplekken. Erger is wanneer door vochtproblemen de draagkracht van uw muren wordt aangetast. Beton kan niet lang vocht verdragen en ook gewapend beton heeft er baat bij droog te blijven. Het ijzer kan namelijk beginnen roesten, waardoor het uitzet en het beton kapot wordt gedrukt.

Doe zelf aan vochtbestrijding

Zelf kunt u dit al verhelpen en voorkomen door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de regenpijp niet verstopt raakt en de afwatering blijft werken. Zo blijft de grond rondom uw huis droog en zal er minder snel vocht opstijgen via de muren.

Vochtbestrijding door een specialist

Een erg doeltreffende maatregel is een vochtwerend middel in uw muren laten injecteren. Opstijgend vocht wordt op die manier verleden tijd, omdat u dan een soort van waterschild krijgt in de muren, waardoor ze droog blijven.

Vochtproblemen verhelpen of voorkomen is erg belangrijk omdat uw kwaliteit van wonen ervan afhangt. Het is daarom raadzaam om hiervoor een specialist in te schakelen.

Voorkom vochtproblemen, raadpleeg een specialist

Vraag via bovenstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes aan.

Geplaatst in:


Tags: