Bobex logo
TAAL? NL / FR

Zet stroomtekort komende winter uw kelder onder water?

Het dreigende stroomtekort komende winter zou wel eens vervelende gevolgen kunnen hebben voor uw huis. Niet alleen dreigt u de avond bijvoorbeeld te moeten doorbrengen zonder licht, tv of computer, ook de waterpomp in uw kelder werkt dan niet meer. Het vocht in de kelder kan zo zijn gang gaan. Daarom laat u best nu nog een specialist uw keldermuren behandelen tegen opstijgend vocht.

Vocht in de kelder kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het vocht in de kelder dringen via holtes, scheuren in vloer of muren, via de kimnaad tussen vloer en muur, via een slechtwerkende afvoer, door regeninslag via de verluchtingsgaten net onder het straatniveau…

Vaak biedt een waterpomp een oplossing. Maar nu komende winter een stroomonderbreking dreigt, kan de pomp wel eens uitvallen, aangezien die op elektriciteit werkt. Bovendien is zo’n waterpomp geen definitieve oplossing. Daarom is het beter de oorzaak van het vocht in de kelder grondig aan te pakken.

Waterafstotend cement

Zo is het mogelijk de drainage uit te breiden, maar nog beter is kelderdichting. Daarbij worden de muren eerst afgekapt en gereinigd. Holtes, scheuren en gebarsten voegen waarlangs het vocht in de kelder binnendringt, worden opgevuld. Daarna worden alle lekken gedicht met enkele lagen waterafstotend cement. Tot slot wordt een zogeheten ‘hiel’ aangebracht op de naad tussen vloer en muur om elk vocht in de kelder onmogelijk te maken.

Fris uitzicht

Het bijzondere aan kelderafdichting is niet alleen dat het vocht in de kelder verdwijnt, tegelijk ziet de ruimte er meteen een pak frisser uit. Gedaan dus met muren waar verf en stenen van afbrokkelen.

Los het vocht in de kelder definitief op!

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van erkende specialisten.

[/column]