Vocht in de kelder? Ontdek de oplossing voor je vochtprobleem

vocht in kelderWeinig mensen maken gebruik van hun kelder omdat dit doorgaans een vochtige ruimte is. Maar u hoeft deze ruimte niet verloren te laten gaan. Dankzij kelderdichting maakt u voorgoed komaf van vocht in uw kelder en krijgt u er een extra kamer bij.

Vocht in uw kelder, schade aan heel uw woning

Vocht in de kelder maakt deze ruimte vrijwel onbruikbaar. Een hoge vochtigheidsgraad kan namelijk uw immuunsysteem verzwakken en allergieën uitlokken, maar ook het materiaal dat u er opslaat en uw kelder zelf kunnen beschadigd raken. Bij optrekkend vocht kan het vocht bovendien opstijgen tot in de bovenste verdieping.

 

Laat het vocht in jouw kelder niet aanslepen

Vraag nu je gratis diagnose + offerte

 

Zeg vocht in uw kelder vaarwel

Vocht in de kelder wordt veroorzaakt door grondwater, aangezien de kelder zich onder de grond bevindt. Daarom krijgt een kelder vaak te maken met opstijgend vocht, lekkages of overstromingen. Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw kelder, moet de oorzaak van het vochtprobleem gevonden en aangepakt worden door een expert.

Vocht in kelder oplossen: drainage

Er zijn 3 manieren om vocht in uw kelder aan te pakken.

Afdichting: De kelder kan door middel van afdichtingmortel waterdicht gemaakt worden. Dit gebeurt in verschillende stappen. Eerst worden losse stenen verwijderd en worden gaten gedicht. Vervolgens wordt de keldermuur bepleistert. Tenslotte wordt de keldervloer afgedicht.
Drainage: Vocht kan in uw kelder binnendringen omdat het grondwater druk uitoefent op de wanden van de kelder. Door drainagebuizen aan te leggen, kan het water rond de kelder weggepompt worden.
Zinkput: Wanneer het vocht in de kelder wordt veroorzaakt door een grote hoeveelheid regenwater die niet goed afgevoerd wordt, kunt u voor een zinkput opteren. Zo kan het water via deze ondergrondse put wegstromen.

 

Ontdek welke oplossing het beste bij je vochtprobleem past

Ontvang gratis advies

Begin je kristalachtigge witte plekken te zien op je muren? Dan heb je waarschijnlijk last van salpeterzuur, meestal witte schimmel genoemd. Dit hardnekkig probleem wordt veroorzaakt door vocht. Wees er dus op tijd bij!

Verder lezen

Heb je vochtproblemen in je slaapkamer? Een vochtprobleem kan verschillende oorzaken hebben. Opstijgend vocht, lek in de waterleiding,… Voor elke oorzaak bestaan er verschillende oplossingen.

Verder lezen

Vocht in de muur door lekkage kan nare gevolgen hebben op je woning. Het moeilijke bij lekkage is vooral het vochtprobleem op te sporen. Kan je zelf het lekkage opsporen of doe je beter beroep op een vochtspecialist?

Verder lezen

Salpeter herken je aan die witte aanslag op de muur. Net als elk vochtprobleem kan salpeter ook nadelige gevolgen hebben op onze gezondheid. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te bestrijden.

Verder lezen