Vind de beste vochtbestrijder in België

Op zoek naar een profesionele vochtbestrijder? Ontdek dan ons overzicht van erkende vochtbestrijders in België. Selecteer jouw provincie en regio, en check gerust ook de reviews van andere gebruikers. Alle vochtexperts in onze lijst van erkende vochtbestrijders zullen samen met jou een definitieve oplossing willen zoeken en vinden voor je vochtprobleem. Je kan bij hen altijd terecht voor gratis info en advies rond vochtbestrijding.

Wil je gewoon snel en eenvoudig offertes vergelijken? Of, een gratis diagnose laten uitvoeren? Vraag een gratis diagnose en prijzen via onze offertepagina. Wij zoeken vervolgens de beste vochtbestrijders in je buurt voor een gratis diagnose van je vochtproblemen.

Vraag advies en een gratis diagnose aan vochtbestrijders

Vind vochtbestrijders in jouw regio

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat kost een vochtbestrijder?

De prijs van het bestrijden van vocht is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van het probleem, de oppervlakte en de techniek die gebruikt wordt voor het bestrijden van vocht. In onderstaande tabel ontdek je de gemiddelde kosten waar je best rekening mee houdt als je beroep doet op een vochtbestrijder in België.

Methode Gemiddelde kost
Muren onderkappen €100 per lopende meter
Muren impregneren €8 – €12 per vierkante meter
Muren injecteren €100 per lopende meter
Carebrick €115 per lopende meter
Kelderbekuiping (binnen) €15 – €17 per vierkante meter
Kelderbekuiping (buiten) €60 per vierkante meter
Kelderdrainage €100 – €150 per vierkante meter

Wat doet een vochtbestrijder? Soorten vochtbestrijding

Hoe gaat een vochtbestrijder te werk? Er bestaan verschillende manieren waarop een vochtbestrijder jouw vochtproblemen in huis kan aanpakken. Zo is er de mogelijkheid om muren te onderkappen, te impregneren of te injecteren. Daarnaast bestaan er nog veel andere methodes voor het bestrijden van vocht. Ontdek hier de populairste technieken tegen vocht in huis.Vochtbestrijders

Muren onderkappen

Vochtproblemen oplossen of vocht bestrijden doe je het efficiëntst door het onderkappen van muren. Het is wel belangrijk om te weten dat dit dan ook de meest arbeidsintensieve manier is om vocht in huis te bestrijden, en het dan ook vooral gebeurt bij grotere renovatieprojecten.

Bij het onderkappen van muren worden alle bakstenen van de eerste laag verwijderd en wordt er een vochtwerende laag geplaatst, die bestand is tegen het opstijgend grondwater. Op die manier is jouw huis gegarandeerd bestand tegen vochtproblemen. Het is dus een zeer effectieve manier om vocht te bestrijden in je woning, maar deze vochtbehandeling heeft dan ook een hoger prijskaartje.

Muren impregneren

Heb je last van natte buitenmuren of doorslaand vocht? Dan is je gevel niet meer voldoende waterafstotend en laat je best je muren impregneren. De stenen in je gevel zijn natuurlijk een beschermlaag, maar wanneer die poreuze bakstenen zich beginnen volzuigen met water, zijn ze juist zelf het probleem. Een veelgebruikte soort vochtbestrijding in huis is de muren impregneren. Bij het impregneren van muren wordt een impregneermiddel aangebracht op de schone muur, dat dan moet intrekken. Gevelimpregnatie is niet alleen een manier om vochtplekken in muren te bestrijden, maar ook te voorkomen.

Muren injecteren

Een snelle manier om vocht in muren te behandelen is muren injecteren met een vochtwerende gel. De gel zal beginnen uitzetten in de muur en een volledig waterdichte laag vormen zodat het vocht niet verder wordt opgezogen. Muren injecteren tegen vocht is zo gedaan, levert weinig overlast op en is daarom een van de meest populaire manieren om vocht te bestrijden.

Andere methodes

Naast het impregneren, injecteren en onderkappen van muren bestaan er nog heel wat andere efficiënte manieren om vocht te bestrijden.

Zo bestaat er ook het Carebrick systeem, dat de laatste jaren een opmars heeft gemaakt binnen het bestrijden van vocht. Bij Carebrick worden er speciale keramische kokers in de muren geplaatst, die zo het vocht uit de muren naar zich toetrekt en, wanneer het verdampingsproces begint te werken, het vocht naar buiten ventileert.

Ook voor vochtbestrijding in de kelder bestaan er verschillende methodes, zoals de kelder waterdicht maken via bekuiping, de vochtige keldermuren injecteren of een kelderdrainage. Bij een kelderdrainage zorg je ervoor dat inkomend grondwater op een goede manier terug wordt afgevoerd, en dus niet blijft staan.

Wanneer aan vochtbestrijding doen?

Zoals bij vele andere problemen is het belangrijk om vochtproblemen zo snel mogelijk te behandelen of een oplossing te zoeken. Een bekende misvatting is dat vochtproblemen enkel in de winter voorkomen, want ook in de zomer komen vochtproblemen voor. De grootste boosdoener bij veel voorkomende vochtproblemen is niet zozeer het weer (of de hoeveelheid regen), maar veel vaker het gebrek aan ventilatie en een hoge luchtvochtigheid. Zonder ventilatie kan vocht niet ontsnappen uit het huis, waardoor het condenseert en de oorzaak wordt van vocht- en schimmelproblemen.

Vraag info, advies en prijzen aan vochtexperts

Bij het uitzoeken van de verschillende mogelijkheden, prijzen en experts heb je misschien nog wat vragen. Aarzel dus niet om offertes, adviezen of uitleg te vragen aan vochtbestrijders uit de buurt.

Vochtbestrijding: zelf of laten doen?

Vochtproblemen zijn spijtig genoeg hardnekkige problemen waar je niet heel snel van verlost bent. Door de nodige, lange droogtijden is vochtbestrijding vaak een zaak van geduld hebben. Tijdens het droogproces kan je dan ook nog eens op extra problemen stuiten, zoals schimmelvorming. Het oplossen van vochtproblemen is dus niet zo eenvoudig als je zou denken. Als je dus op zoek bent naar een definitieve en efficiënte oplossing, schakel je beter een expert in.

Vergelijk prijzen en adviezen vochtbestrijders

De zoektocht naar een geschikte vakman en prijs die bij jou en jouw verwachtingen past, is niet iets waar je snel een beslissing over kan maken. Daarom is het, zeker niet alleen bij vochtbestrijding, verstandig om verschillende offertes aan te vragen en te vergelijken met elkaar.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Waar heeft u een vochtprobleem?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.