Voor altijd schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen
 
Schimmel in huis is een erg vervelend probleem. Het ruikt muf, geeft grote vlekken en kan zelfs schade berokkenen aan uw gezondheid en aan uw woning. Vochtproblemen liggen vaak aan de oorzaak. Het is daarom belangrijk om eerst het vochtprobleem aan te pakken vooraleer de schimmel definitief verwijderd kan worden.

Hoe de oorzaak van schimmel aanpakken en verwijderen?

Schimmel vormt zich doorgaans door vocht. Om te schimmel te verwijderen is het dus zaak om eerst aan vochtbestrijding te doen. Wanneer de schimmel zich in de badkamer bevindt, kan dit vaak opgelost worden door een ventilatiesysteem te plaatsen. Opstijgend vocht kan het best behandeld worden door middel van injectie. Een muur impregneren is een goede methode om doorslaand vocht tegen te gaan bij poreuze muren.

Een schimmelprobleem aanpakken is niet evident. Het is daarom niet aan te raden om het zelf te doen. U loopt immers het risico om de schimmel in te ademen of zelfs nog meer te gaan verspreiden. Raadpleeg daarom een expert. Die kan een inspectie uitvoeren, een diagnose stellen en de efficiëntste oplossing bieden om uw woning voorgoed van vochtproblemen en schimmel te verlossen.

Wilt u zo snel mogelijk schimmel verwijderen in huis?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan

Een vochtige binnemuur brengt heel wat lastige gevolgen met zich mee, zowel voor je woning als je gezondheid. Gelukkig zijn daar vandaag de dag verschillende behandelingen voor mogelijk.

Verder lezen

De efficiënste oplossing om je buitenmuur waterdicht te houden is zonder twijfel het hydrofoberen van de gevel. Maar hoe gaat dit in zijn werk? En wat is de kostprijs hiervan?

Verder lezen

Een muffe geur in de kelder verwijderen kan op verschillende manieren. Een ventilatierooster installeren of luchtontvochtiger plaatsen behoren tot de mogelijkheden.

Verder lezen

Opstijgend grondwater is in de kelder een veelvoorkomend fenomeen. De oorzaak hiervan is meestal te wijten aan:

  • een onderbreking in de waterkering;
  • de afwezigheid van een waterkeringsfolie.

Water in de kelder kan je behandelen door het aanleggen van kelderdrainage. De toegepaste methode hangt dan weer af van een voorafgaande diagnose.

Verder lezen