Muren injecteren: de oplossing tegen opstijgend vocht

Muren injecteren is de meest doeltreffende behandeling tegen opstijgend vocht. Vooral oudere huizen, waarvan de funderingen niet werden voorzien van een vochtkering, krijgen te kampen met dit vochtprobleem. De onbeschermde muren absorberen het grondvocht, tot er natte plekken verschijnen op de binnenmuren. Deze vochtplekken bevinden zich laag bij de grond.

Vraag onmiddellijk advies aan een specialist om dit probleem aan te pakken! Deze vochtplekken leiden immers snel tot een vieze geur in huis, schimmels en loshangend verf- en pleisterwerk. Een vochtspecialist weet perfect raad met opstijgend vocht: hij zal uw muren injecteren.

Muren injecteren: hoe werkt het?

Opstijgend vocht kan het beste bestreden worden door de aangetaste muren te injecteren. Er worden gaten in de binnenmuur geboord, die gevuld worden met een vochtwerende gel. Deze gel zal de vochtplekken in uw muur volledig uitdrogen. De gel stopt het capillair opstijgen van vocht in de muur. Indien deze behandelingsmethode op een professionele manier wordt aangepakt, bent u gegarandeerd voorgoed verlost van het vochtprobleem in uw woning. Begin niet op eigen houtje aan het injecteren van uw muren, maar haal er een vochtspecialist bij.

Graag meer lezen? Kom hier te weten hoe u opstijgend vocht kan voorkomen.

Muren injecteren: een stappenplan!

Heeft u opstijgend vocht gemerkt in uw woning? Maak dan onmiddellijk een afspraak met een vochtspecialist om uw muren te injecteren. Een professionele aanpak is absoluut vereist om dit vochtprobleem voorgoed van de baan te helpen. Hoe zal een specialist te werk gaan?

  • Inspectie: de eerste stap is een grondige inspectie. De vochtspecialist moet met zekerheid vaststellen dat opstijgend vocht het probleem vormt, en niet doorslaand vocht van buitenaf.
  • Gaten boren: de specialist boort een rij gaten in de volle lengte van uw aangetaste muur. De gaten bevinden zich ongeveer 50 cm boven de grond. Het aantal gaten dat moet geboord worden hangt af van uw muur en van de vochtwerende gel die gebruikt wordt.
  • Injecteren: in de boorgaten worden buisjes geplaatst, die geïnjecteerd worden met de vochtwerende gel.
  • Gaten afsluiten: de boorgaten worden zorgvuldig dichtgemaakt met cement. De vochtwerende gel kan nu worden opgenomen door de muur en zal na enige tijd een waterkerende laag vormen.
  • Herhaling: de vochtspecialist zal beslissen of deze behandeling een tweede keer (of zelfs derde keer) moet herhaald worden. Het kan tot een jaar duren alvorens uw aangetaste muur weer helemaal droog is.
  • Pleisterwerk: het aangetaste pleisterwerk wordt verwijderd. Uw behandelde muur wordt netjes herbepleisterd.

 

U merkt vanzelf dat het injecteren van muren werk is voor een ervaren professional.

Vraag vandaag nog je gratis offerte aan

Heeft je binnenmuur recentelijk vochtproblemen ondervonden? Let er dan voor op dat je deze dan niet mag bepleisteren. Dit zal de vochtschade niet oplossen. Gelukkig zijn hier 3 éénvoudige oplossingen voor.

Verder lezen

Zelf onbewoond is ventilatie in een kelder noodzakelijk. Maar wat is de beste keuze? Natuurlijke of mechanisch ventilatie? Ventilatiesysteem A, B, C of D? Wij geven je graag een paar tips mee.

Verder lezen

Een vochtige binnemuur brengt heel wat lastige gevolgen met zich mee, zowel voor je woning als je gezondheid. Gelukkig zijn daar vandaag de dag verschillende behandelingen voor mogelijk.

Verder lezen

De efficiënste oplossing om je buitenmuur waterdicht te houden is zonder twijfel het hydrofoberen van de gevel. Maar hoe gaat dit in zijn werk? En wat is de kostprijs hiervan?

Verder lezen