Muren injecteren: de oplossing tegen opstijgend vocht.

Muren injecteren is de meest doeltreffende behandeling tegen opstijgend vocht. Vooral oudere huizen, waarvan de funderingen niet werden voorzien van een vochtkering, krijgen te kampen met dit vochtprobleem. De onbeschermde muren absorberen het grondvocht, tot er natte plekken verschijnen op de binnenmuren. Deze vochtplekken bevinden zich laag bij de grond.

Vraag onmiddellijk advies aan een specialist om dit probleem aan te pakken! Deze vochtplekken leiden immers snel tot een vieze geur in huis, schimmels en loshangend verf- en pleisterwerk. Een vochtspecialist weet perfect raad met opstijgend vocht: hij zal uw muren injecteren.

Muren injecteren: hoe werkt het?

Opstijgend vocht kan het beste bestreden worden door de aangetaste muren te injecteren. Er worden gaten in de binnenmuur geboord, die gevuld worden met een vochtwerende gel. Deze gel zal de vochtplekken in uw muur volledig uitdrogen. De gel stopt het capillair opstijgen van vocht in de muur. Indien deze behandelingsmethode op een professionele manier wordt aangepakt, bent u gegarandeerd voorgoed verlost van het vochtprobleem in uw woning. Begin niet op eigen houtje aan het injecteren van uw muren, maar haal er een vochtspecialist bij.

Graag meer lezen? Kom hier te weten hoe u opstijgend vocht kan voorkomen.

Muren injecteren: een stappenplan!

Heeft u opstijgend vocht gemerkt in uw woning? Maak dan onmiddellijk een afspraak met een vochtspecialist om uw muren te injecteren. Een professionele aanpak is absoluut vereist om dit vochtprobleem voorgoed van de baan te helpen. Hoe zal een specialist te werk gaan?

  • Inspectie: de eerste stap is een grondige inspectie. De vochtspecialist moet met zekerheid vaststellen dat opstijgend vocht het probleem vormt, en niet doorslaand vocht van buitenaf.
  • Gaten boren: de specialist boort een rij gaten in de volle lengte van uw aangetaste muur. De gaten bevinden zich ongeveer 50 cm boven de grond. Het aantal gaten dat moet geboord worden hangt af van uw muur en van de vochtwerende gel die gebruikt wordt.
  • Injecteren: in de boorgaten worden buisjes geplaatst, die geïnjecteerd worden met de vochtwerende gel.
  • Gaten afsluiten: de boorgaten worden zorgvuldig dichtgemaakt met cement. De vochtwerende gel kan nu worden opgenomen door de muur en zal na enige tijd een waterkerende laag vormen.
  • Herhaling: de vochtspecialist zal beslissen of deze behandeling een tweede keer (of zelfs derde keer) moet herhaald worden. Het kan tot een jaar duren alvorens uw aangetaste muur weer helemaal droog is.
  • Pleisterwerk: het aangetaste pleisterwerk wordt verwijderd. Uw behandelde muur wordt netjes herbepleisterd.

 

U merkt vanzelf dat het injecteren van muren werk is voor een ervaren professional.

Vraag vandaag nog je gratis offerte aan

Een vochtige binnemuur brengt heel wat lastige gevolgen met zich mee, zowel voor je woning als je gezondheid. Gelukkig zijn daar vandaag de dag verschillende behandelingen voor mogelijk.

Verder lezen

Muffe geuren uit de kelder verwijderen? Opteer dan eerst voor een paar old school tips. De combinatie van warm water met citroensap kan al wonderen doen.

Niet genoeg? Dan is natuurlijke ventilatie de volgende stap.

Blijven de muffe geuren rondhangen? De kans is dan groot dat je met schimmel kampt. Een adequate vochtbehandeling en de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem is dan de beste oplossing.

Verder lezen

Hoewel er dikwijls aan denken om de keuken, badkamer, … regelmatig te ventileren, is dat niet altijd het geval voor de kelder. Ventileer je je kelder, dan zijn natuurlijke ventilatie en mechanische ventilatie de twee mogelijke opties.

Verder lezen

Opstijgend vocht in huis? Dan zijn er twee mogelijkheden: je muren injecteren of onderkappen. Je muur onderkappen is een zeer effciënte vochtbehandeling maar hangt wel vast aan een kostenplaatje.

Verder lezen