zwarte schimmel gevaarlijk

Dat zwarte schimmel gevaarlijk is voor je gezondheid evenals je woningstructuur, valt niet meer te betwisten. Gelukkig kan je zwarte schimmel tijdig aanpakken.

Een schimmelbestrijdingsmiddel of vochtwerende verf kan, naargelang de situatie, soms voldoende zijn om de schimmelvlekken te verwijderen.

Heb je echter geen idee waar het vochtprobleem vandaan komt en blijven de schimmelvlekken zich maar over je muur verspreiden, dan zal een correcte vochtdiagnose noodzakelijk worden. Laat hiervoor een erkende vochtspecialist even langskomen.

Doe je dit niet, dan zullen de gevolgen op je woningstructuur (gips- en spaanplaten, pleisterwerk,…) niet te overzien zijn. Bestaat de structuur van je woning uit hout, dan mag je al zeker overwegen om de volledige houtstructuur te vervangen.

Ook op de gezondheid zijn de gevolgen van zwarte schimmel niet te onderschatten, vooral als je al met gezondheidsklachten kampt. Wat begint met hoesten of niezen kan al snel uitlopen tot astma, bronchitis,….

Schimmel in de badkamer is een veelvoorkomend probleem. Door goed te ventileren voorkom je het. Laat een raam openstaan of gebruik een ventilatiesysteem. Als het al te laat is voor preventief werk, lees je best onze bestrijdingstips.

Verder lezen

Een vochtige binnemuur brengt heel wat lastige gevolgen met zich mee, zowel voor je woning als je gezondheid. Gelukkig zijn daar vandaag de dag verschillende behandelingen voor mogelijk.

Verder lezen

Zwarte schimmel heeft net als elk vochtprobleem drastische gevolgen op je gezondheid. Vooral kinderen en oudere mensen zijn hier het meest vatbaar voor. Onze raad: ventileer je ruimte!

Verder lezen