vocht in huis oplossen

Vocht in huis is een alom bekend fenomeen. Maar beter voorkomen dan genezen toch? Wil je efficiënt vocht in huis oplossen, dan geven we je alvast graag een paar tips mee:

  • Ventileer je woning: Vaak heb je vocht in huis door een te hoge vochtigheidsgraad en een gebrekkige ventilatie. Door de ramen open te zetten kan je dit probleem al oplossen.
  • Plaats een luchtontvochtiger: Met een luchtontvochtiger kan je op een efficiënte manier de luchtvochtigheid in huis verlagen en zodoende vochtproblemen voorkomen. Een luchtontvochtiger kan je makkelijk online kopen.
  • Injecteer je muren: Hierbij is de hulp van een ervaren vochtexpert nodig. Deze spuit een vochtwerende gel in de (kelder)muren. Deze gel geeft je muur een waterkerende laag waardoor het vocht definitief teruggedrongen wordt.
  • Onderkap je keldermuren: Ligt de oorzaak aan opstijgend vocht in de kelder, dan kan het aangeraden zijn om de muren te onderkappen. Let wel op: de prijs voor deze vochtbehandeling kan hoger oplopen.

Ontdek hieronder de talrijke mogelijkheden om vocht in huis op te lossen.

Vocht in de muur door lekkage kan nare gevolgen hebben op je woning. Het moeilijke bij lekkage is vooral het vochtprobleem op te sporen. Kan je zelf het lekkage opsporen of doe je beter beroep op een vochtspecialist?

Verder lezen

Heeft je binnenmuur recentelijk vochtproblemen ondervonden? Let er dan voor op dat je deze dan niet mag bepleisteren. Dit zal de vochtschade niet oplossen. Gelukkig zijn hier 3 éénvoudige oplossingen voor.

Verder lezen

Het antwoord is heel simpel: schilderen over een vochtige muur zal het vochtprobleem niet verhelpen. Gelukkig bestaan er een paar eenvoudige manieren om komaf te maken van je vochtprobleem. Lukt dit niet, schakel dan een specialist in.

Verder lezen

Een vochtige binnemuur brengt heel wat lastige gevolgen met zich mee, zowel voor je woning als je gezondheid. Gelukkig zijn daar vandaag de dag verschillende behandelingen voor mogelijk.

Verder lezen

Vocht in de schouw is niet onmiddellijk zichtbaar. Wanneer je vocht in de schouw opmerkt, kan deze al een tijdje aanwezig zijn. Een snelle vochtbehandeling is dus noodzakelijk.

Verder lezen

Opstijgend grondwater is in de kelder een veelvoorkomend fenomeen. De oorzaak hiervan is meestal te wijten aan:

  • een onderbreking in de waterkering;
  • de afwezigheid van een waterkeringsfolie.

Water in de kelder kan je behandelen door het aanleggen van kelderdrainage. De toegepaste methode hangt dan weer af van een voorafgaande diagnose.

Verder lezen

Condens op dubbele beglazing zal iedereen wel al eens opgemerkt hebben, voornamelijk in de badkamer na het nemen van een warme douche. Hoewel dit vrij onschuldig lijkt kan vocht in dubbel glas snel nefaste gevolgen hebben op je gezondheid maar ook op je ramen. Stel je dus eens de vraag:

  • Is er een oplossing om condens in dubbel glas te verwijderen?
  • Bestaat er een manier om het vocht in dubbel glas te voorkomen?
Verder lezen

Hoewel er dikwijls aan denken om de keuken, badkamer, … regelmatig te ventileren, is dat niet altijd het geval voor de kelder. Ventileer je je kelder, dan zijn natuurlijke ventilatie en mechanische ventilatie de twee mogelijke opties.

Verder lezen

Vocht in een kelder kan op verschillende manieren. Wij geven je de 4 beste vochtbehandelingen voor in je kelder. Onze tip: vraag een gratis vochtdiagnose aan bij een erkende en ervaren vochtexpert

Verder lezen

We denken vaak zelf vochtige muren te kunnen behandelen. Hoewel dit op zich wel mogelijk is, is vooraf een grondige diagnose noodzakelijk. Wil je het toch zelf aanpakken? Hou dan rekening met deze 5 tips.

Verder lezen

1 op 3 woningen in Vlaanderen heeft last van opstijgend vocht, vooral woningen gebouwd voor 1950. Maar wat zijn de symptomen? Kan ik dit zelf herkennen of moet een vochtspecialist hiervoor ingeschakeld worden?

Verder lezen

Huurder of eigenaar, wie lost je vochtprobleem op? Stel, je hebt een vochtprobleem in je huurwoning. Wie moet hier voor de kosten opdraaien: de huurder of de verhuurder? Het antwoord op deze vraag is niet zo simpel en ligt vaak in het midden. Hier enkele tips waar je moet mee rekening houden om een geschil…

Verder lezen

Condensatievocht is een natuurlijk proces, maar moet niettemin aangepakt worden wil je desastreuze gevolgen vermijden op je woning en gezondheid. En dit vochtprobleem kan je ook zelf bestrijden!

Verder lezen

Old school tips om een vochtige ruimte droog te maken Zolang je niet net gedoucht hebt, zou geen enkele ruimte in huis vochtig mogen zijn. Is dat echter wel het geval en ben je op zoek naar manier om een vochtige ruimte droog te maken? Wij lijstten een aantal handige tips op om je woning…

Verder lezen

Bestaande kelder waterdicht maken: hoe begin je eraan? Een woning moet bestand zijn tegen water en wind, dat weten we al langer dan vandaag. Dat lazen we al in één van onze sprookjesboeken toen de grote boze wolf het bakstenen huis maar niet kon omver blazen. Sommige plekken in huis zijn jammer genoeg niet altijd…

Verder lezen

Bij een vochtprobleem is het belangrijk dat de vochtspecialist een juiste diagnose opstelt. Met deze 4 tips ben je er zeker van dat je een goede te pakken hebt.

Verder lezen

Je muren impregneren is de beste vochtbehandeling bij poreuze gevels. Deze kunnen op termijn namelijk leiden tot doorslaand vocht. Het is bovendien ook nog eens één van de goedkoopste vochtbehandelingen.

Verder lezen

Opstijgend vocht in huis? Dan zijn er twee mogelijkheden: je muren injecteren of onderkappen. Je muur onderkappen is een zeer effciënte vochtbehandeling maar hangt wel vast aan een kostenplaatje.

Verder lezen

Vochtbestrijding prijs: zo los je vocht efficiënt op Vocht in huis is een van de onaangenaamste problemen die je kan hebben. Het zorgt voor schimmel, afbladderende muren en optrekkende koude. Daarom pak je best het probleem snel aan! Hieronder vind je van verschillende soorten vochtbestrijding prijs, overzicht van de behandelingen en tips. Vochtbestrijding prijs: overzicht behandelingen…

Verder lezen