vocht in huis gezondheid

Vocht in huis kan op je gezondheid heel wat schadelijke effecten hebben. Wat in het begin misschien op een onschuldige hoest lijkt, kan al snel uitlopen tot grotere gezondheidsklachten. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende gezondheidsklachten:

  • Spierpijn
  • Gewrichtsproblemen
  • Problemen in de luchtwegen
  • Astmatische klachten
  • Reumatische klachten

Vergeet bovendien ook niet dat een te hoge vochtigheidsgraad de verspreiding van huisstofmijt en ongedierte bevordert.

Maar wanneer weet je dat jouw gezondheidsklachten te wijten zijn aan vochtproblemen?

Alles begint met de vochtigheidsgraad in huis. Voor een gezonde binnenlucht is een minimum aan luchtvochtigheid nodig. In een ideale situatie bevindt deze zich tussen 50% en 70% . Dit kan je eenvoudig meten met een digitale hygrometer.

Vocht in de muur door lekkage kan nare gevolgen hebben op je woning. Het moeilijke bij lekkage is vooral het vochtprobleem op te sporen. Kan je zelf het lekkage opsporen of doe je beter beroep op een vochtspecialist?

Verder lezen

Vochtproblemen bestrijd je best zo snel mogelijk. Helaas is aan een vochtbehandeling een kostenplaatje verbonden. Premies, kortingen, offertes vergelijken,…. Wij geven je daarom 4 tips om te besparen met vochtbestrijding.

Verder lezen

Ongedierte in een woning komt niet vanzelf. Vaak ligt een vochtprobleem hier aan de oorzaak van. In welke ruimtes komt het ongedierte geregeld voor? Welke soorten ongedierte kom je meestal tegen? En kan ongedierte in de badkamer, kelder, … bestreden worden?

Verder lezen

Condensatievocht is een natuurlijk proces, maar moet niettemin aangepakt worden wil je desastreuze gevolgen vermijden op je woning en gezondheid. En dit vochtprobleem kan je ook zelf bestrijden!

Verder lezen

Vochtproblemen die niet tijdig aangepakt worden gaan onvermijdelijk gepaard raken met een hoog kostenplaatje. Uiteraard wil je de passende vochtbehandeling laten uitvoeren voor je vochtprobleem. Ontdek de meestvoorkomende vochtproblemen en hun behandelingen.

Verder lezen