Schimmel in huis

Schimmel in huis of op je voedsel, het is nooit een aangenaam zicht. Meer dan dat, de gevolgen op je gezondheid zullen niet te lang op zich laten wachten.

Verschillende vochtproblemen kunnen hier aan de oorzaak van liggen:

  1. Opstijgend of optrekkend vocht
  2. Doorslaand vocht
  3. Condensatievocht

Vergis je echter niet! Merk je op je buitenmuur een witte aanslag, dan zit je niet met schimmel maar wel met salpeteruitslag. Deze ontstaan gewoonlijk door opstijgend grondvocht. Hoewel je ook binnenshuis witte schimmel kan tegenkomen, is zwarte schimmel het meest voorkomend.

Wil je schimmel in huis definitief bestrijden? Hier bestaan een aantal aangepaste vochtbehandelingen voor.

Een vochtige binnemuur brengt heel wat lastige gevolgen met zich mee, zowel voor je woning als je gezondheid. Gelukkig zijn daar vandaag de dag verschillende behandelingen voor mogelijk.

Verder lezen

Salpeter herken je aan die witte aanslag op de muur. Net als elk vochtprobleem kan salpeter ook nadelige gevolgen hebben op onze gezondheid. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te bestrijden.

Verder lezen

Een muffe geur in de kelder verwijderen kan op verschillende manieren. Een ventilatierooster installeren of luchtontvochtiger plaatsen behoren tot de mogelijkheden.

Verder lezen

Vochtproblemen die niet tijdig aangepakt worden gaan onvermijdelijk gepaard raken met een hoog kostenplaatje. Uiteraard wil je de passende vochtbehandeling laten uitvoeren voor je vochtprobleem. Ontdek de meestvoorkomende vochtproblemen en hun behandelingen.

Verder lezen

Vocht in huis? Raadpleeg een expert voor de juiste diagnose Wie met vochtproblemen en schimmel kampt, zal vaak zelf proberen het probleem te verhelpen. Maar wanneer het vocht en de schimmel in huis blijven terugkomen, schakelt u best een expert in. De precieze oorzaak vinden van vochtproblemen en schimmelvorming is niet evident, maar wel noodzakelijk…

Verder lezen

Voor altijd schimmel verwijderen   Schimmel in huis is een erg vervelend probleem. Het ruikt muf, geeft grote vlekken en kan zelfs schade berokkenen aan uw gezondheid en aan uw woning. Vochtproblemen liggen vaak aan de oorzaak. Het is daarom belangrijk om eerst het vochtprobleem aan te pakken vooraleer de schimmel definitief verwijderd kan worden….

Verder lezen