Schimmel badkamer

Schimmel in de badkamer ontstaat wanneer de ruimte onvoldoende geventileerd wordt. Dit fenomeen merk je gewoonlijk op na het nemen van een douche of een bad. Een hoge hoeveelheid waterdamp wordt dan geproduceerd. Dit leidt tot condensatie die je o.a. herkent aan de kleine waterdruppels op het raam en op de spiegel.

De beste oplossing is om op die momenten het raam open te laten dat voor de nodige ventilatie zal zorgen. Helpt dit niet, dan zullen kleine schimmelvlekken zich beginnen te vormen op je muren. Een vochtwerende verf kan in bepaalde gevallen het vochtprobleem verhelpen. Is dit niet het geval dan is de diagnose en de behandeling van een vochtexpert noodzakelijk.

Laat deze schimmelvlekken wel niet uitbreiden. Deze kunnen namelijk snel schadelijke gevolgen hebben op je gezondheid.

Schimmel in de badkamer is een veelvoorkomend probleem. Door goed te ventileren voorkom je het. Laat een raam openstaan of gebruik een ventilatiesysteem. Als het al te laat is voor preventief werk, lees je best onze bestrijdingstips.

Verder lezen

Condensatievocht is een natuurlijk proces, maar moet niettemin aangepakt worden wil je desastreuze gevolgen vermijden op je woning en gezondheid. En dit vochtprobleem kan je ook zelf bestrijden!

Verder lezen

Vochtproblemen die niet tijdig aangepakt worden gaan onvermijdelijk gepaard raken met een hoog kostenplaatje. Uiteraard wil je de passende vochtbehandeling laten uitvoeren voor je vochtprobleem. Ontdek de meestvoorkomende vochtproblemen en hun behandelingen.

Verder lezen

Zwarte schimmel heeft net als elk vochtprobleem drastische gevolgen op je gezondheid. Vooral kinderen en oudere mensen zijn hier het meest vatbaar voor. Onze raad: ventileer je ruimte!

Verder lezen