opstijgend vocht in muren

Insijpelend of opstijgend vocht in de muren? Dit komt wel meer dan eens voor, vooral als je woning voor 1950 gebouwd werd.

Zoals zijn naam het al zegt, ontstaat dit vochtprobleem vanuit de vloer, meestal in de kelder, en dringt het door tot in je muren. De reden dat de eerste verschijnselen in de kelder te zien zijn komt voornamelijk door de afwezigheid van kelderbekuiping, het ontbreken van een waterdichting of onvoldoende ventilatie.

Voor elk van deze oorzaken zijn gelukkig de bijhorende vochtbehandelingen beschikbaar. Ontdek hieronder het overzicht van de vochtbehandelingen en hun prijs.

Vochtbehandeling Prijs per m²
Muren injecteren +- €100 per m²
Muur onderkappen +- €100 à €150 per m²
Muur impregneren +- €8 à €12 per m²

Vochtproblemen bestrijd je best zo snel mogelijk. Helaas is aan een vochtbehandeling een kostenplaatje verbonden. Premies, kortingen, offertes vergelijken,…. Wij geven je daarom 4 tips om te besparen met vochtbestrijding.

Verder lezen

Het antwoord is heel simpel: schilderen over een vochtige muur zal het vochtprobleem niet verhelpen. Gelukkig bestaan er een paar eenvoudige manieren om komaf te maken van je vochtprobleem. Lukt dit niet, schakel dan een specialist in.

Verder lezen

Een kelder als leefruimte inrichten wordt steeds populairder. Let wel op dat deze vooraf wel goed waterdicht is. Ook is het plaatsen van een ventilatiesysteem niet te verwaarlozen.

Verder lezen

Een vochtige binnemuur brengt heel wat lastige gevolgen met zich mee, zowel voor je woning als je gezondheid. Gelukkig zijn daar vandaag de dag verschillende behandelingen voor mogelijk.

Verder lezen

We denken vaak zelf vochtige muren te kunnen behandelen. Hoewel dit op zich wel mogelijk is, is vooraf een grondige diagnose noodzakelijk. Wil je het toch zelf aanpakken? Hou dan rekening met deze 5 tips.

Verder lezen

Vochtproblemen die niet tijdig aangepakt worden gaan onvermijdelijk gepaard raken met een hoog kostenplaatje. Uiteraard wil je de passende vochtbehandeling laten uitvoeren voor je vochtprobleem. Ontdek de meestvoorkomende vochtproblemen en hun behandelingen.

Verder lezen

Defecte dakgoot of daklek, opstijgend grondvocht,… Vocht in de muren kan verschillende oorzaken hebben. Belangrijk is een correcte diagnose en behandeling toe te passen. Wij leggen je stap voor stap uit hoe vocht in een muur behandeld moet worden.

Verder lezen

Muren injecteren, impregneren of onderkappen, dit zijn de drie voornaamste methodes om opstijgend vocht te bestrijden. Dit zijn grote maar noodzakelijke werken wil je niet dat de draagkracht van je muren maar ook je gezondheid wordt aangetast.

Verder lezen