Kelderdichting prijs

Drie vochtbehandelingen zijn mogelijk om op een efficiënte manier je kelder waterdicht te maken. Uiteraard gaan elk van deze vochtbehandelingen gepaard met een prijskaartje. Ontdek hieronder de mogelijke oplossingen voor je kelderdichting en de prijs per behandeling.

Vochtbehandeling Prijs
Muren injecteren +- €100 à €150/m²
Kelderbekuiping Vanaf +- € 4.000
Kelderdrainage Vanaf +- €3.000

Let er wel voor op dat het zo goed als onmogelijk is om een kelder 100% waterdicht te maken. Belangrijk is dus om je kelder voortdurend natuurlijk of mechanisch te ventileren.

Een kelder als leefruimte inrichten wordt steeds populairder. Let wel op dat deze vooraf wel goed waterdicht is. Ook is het plaatsen van een ventilatiesysteem niet te verwaarlozen.

Verder lezen

Opstijgend grondwater is in de kelder een veelvoorkomend fenomeen. De oorzaak hiervan is meestal te wijten aan:

  • een onderbreking in de waterkering;
  • de afwezigheid van een waterkeringsfolie.

Water in de kelder kan je behandelen door het aanleggen van kelderdrainage. De toegepaste methode hangt dan weer af van een voorafgaande diagnose.

Verder lezen

Bestaande kelder waterdicht maken: hoe begin je eraan? Een woning moet bestand zijn tegen water en wind, dat weten we al langer dan vandaag. Dat lazen we al in één van onze sprookjesboeken toen de grote boze wolf het bakstenen huis maar niet kon omver blazen. Sommige plekken in huis zijn jammer genoeg niet altijd…

Verder lezen

Vochtproblemen die niet tijdig aangepakt worden gaan onvermijdelijk gepaard raken met een hoog kostenplaatje. Uiteraard wil je de passende vochtbehandeling laten uitvoeren voor je vochtprobleem. Ontdek de meestvoorkomende vochtproblemen en hun behandelingen.

Verder lezen

Bij een vochtige kelder is kelderdichting gewoonlijk de populairste vochtbehandeling. Maar hoe werkt kelderdichting nu precies? Waarom zou je ervoor kiezen? En wat is de prijs van een kelderbekuiping?

Verder lezen

Vocht in de kelder maakt de ruimte vrijwel onbruikbaar. Een hoge vochtigheidsgraad kan namelijk jouw immuunsysteem verzwakken en allergieën uitlokken. Gelukkig bestaan er manieren om vocht in de kelder efficiënt aan te pakken.

Verder lezen