hoe salpeter muur verwijderen

Salpeter op je muur komt vaker voor dan je denkt. In de volksmond is salpeter ook gekend als witte schimmel. Eigenlijk is dit geen schimmel maar een zout dat vocht aantrekt. Het is dus van het grootste belang om dit zo snel mogelijk op te lossen. Hoe langer je salpeter zijn gang laat gang, hoe hardnekkiger je vochtproblemen. Hoe verwijder je gemakkelijk salpeter van je muur?

Hoe los ik het zelf op?

Een aantal middelen om salpeter van je muren te verwijderen kan je makkelijk zelf kopen en aanbrengen. Hoe doe je dit?

  • Stap 1: Verwijder behang of verf.
  • Stap 2: Maak een oplossing met water. Verschillende oplossingen hebben andere verhoudingen nodig.
  • Stap 3: Borstel de oplossing op het oppervlakte dat aangetast is door het salpeter. Zoek de droogtijden van het betreffende product op.
  • Stap 4: Indien nodig breng je op een later tijdstip een tweede laag van het product toe.

Afhankelijk van het middel dat je gebruikt moet het twee weken tot een maand drogen. Draag altijd beschermend materiaal wanneer je bijtende producten aanbrengt.

Te hardnekkig probleem? Dit kan een vakman voor je doen.

Als het probleem blijft terugkeren los je best de oorzaak van het salpeterzuur op. Dit zijn de meest voorkomende oplossingen om voor eens en altijd komaf te maken met salpeter.

Een vochtige binnemuur brengt heel wat lastige gevolgen met zich mee, zowel voor je woning als je gezondheid. Gelukkig zijn daar vandaag de dag verschillende behandelingen voor mogelijk.

Verder lezen