Vochtproblemen

Vocht in huis oplossen? Vraag advies aan een specialist.

premies vochtbestrijding

Heeft u een vochtprobleem vastgesteld in uw huis? Onderneem dan onmiddellijk actie. Een vochtprobleem dat niet efficiënt wordt aangepakt zorgt later gegarandeerd voor een hoog kostenplaatje. Geen reden tot paniek: met de juiste behandeling kan u vocht in huis oplossen op een efficiënte manier.Als u het vochtprobleem wenst aan te pakken is het belangrijk om advies te vragen aan een specialist, want elk vochtprobleem vereist een specifieke aanpak. Een vochtspecialist vindt voor u de oplossing op maat voor uw woning.

Wat is opstijgend vocht? Hoe lost u dit op?

opstijgend vocht

Wanneer u vochtplekken in de muur heeft, die zich laag bij de grond bevinden, zijn deze waarschijnlijk ontstaan door opstijgend grondvocht. Dit probleem doet zich vaak voor in oudere huizen, waarvan de funderingen niet werden voorzien van een vochtkering. Deze muren nemen het grondwater op, waardoor er op lange termijn schimmel, stank en vieze plekken ontstaan. Hoe kunt u dit vocht in huis oplossen?

  • Muren Injecteren: Een vochtspecialist zal opstijgend vocht meestal aanpakken door de aangetaste muren te injecteren: er worden gaten in de binnenmuur geboord, die daarna gevuld worden met een vochtwerende gel. Deze gel zal de vochtplekken in de muur uitdrogen. Indien nodig wordt deze behandeling een tweede of een derde keer uitgevoerd.
  • Muren onderkappen: Indien u van plan bent om grote renovatiewerken uit te voeren, kan het interessant zijn om de muren van uw huis volledig te laten onderkappen. Hierbij wordt uw woning in feite opgetild om elk stuk muur te voorzien van een vochtkering. Hierna heeft u gegarandeerd een 100% vochtvrij huis. Deze behandelingsmethode is omslachtig en tijdrovend, maar bijzonder effectief om vocht in huis op te lossen. Laat dit werk over aan een vochtspecialist.

Hoe kan je doorslaand vocht in huis oplossen?

Doorslaand vocht of condens is een vochtprobleem dat kan ontstaan bij poreuze muren. De buitenmuren slorpen neerslag op, waarna het opgenomen vocht zich verder een weg baant doorheen de muren, tot het zich aan de binnenzijde van uw huis bevindt. U krijgt na enige tijd vochtplekken op uw binnenmuren. Op langere termijn vormt dit vochtprobleem zelfs een gevaar voor de constructie van uw woning. Dit vochtprobleem moet u onmiddellijk oplossen!

  • Muren impregneren: De ideale manier om doorslaand vocht in huis op te lossen is uw gevel impregneren. Hierbij wordt een speciale vloeistof op uw buitenmuur aangebracht. Deze vloeistof vormt zich tot een waterafstotende laag die voorkomt dat uw buitenmuren verder neerslag opnemen. Een bijkomend voordeel is dat deze laag uw huis ook beschermt tegen alle andere weersinvloeden, stof en vuil. Dat zal u veel onderhoudskosten besparen. Het impregneren van een gevel is werk voor ervaren specialisten: een grondige kennis en voorbereidende inspectie is noodzakelijk voor een doeltreffend resultaat.
  • Vochtwerende verf: U kan uw gevel ook behandelen met vochtwerende verf. Deze behandelingsmethode werkt zowel preventief als probleemoplossend. U kan deze methode aangrijpen om uw gevel eens in een nieuw, beschermend jasje te stoppen. Het is belangrijk om uw buitenmuren eerst grondig te reinigen. Vraag altijd eerst advies bij een specialist om vocht in huis op te lossen.

Welke oplossingen zijn er voor vocht in de kelder?

Ondervindt u een vochtprobleem in de kelder? Geen nood. Een ervaren vochtspecialist vindt gegarandeerd de meest geschikte behandeling om uw kelder opnieuw waterdicht te maken. Dankzij de nodige kennis en ervaring kiest hij de juiste oplossing voor het vocht in uw woning: een bekuiping voor uw kelder, een kelderdrainage of het injecteren van uw aangetaste keldermuren. Lees hier meer over mogelijke oplossingen voor vocht in uw kelder.

Vocht in huis oplossen? Onderneem nu actie!

Vocht in huis oplossen

Heeft u een vochtprobleem vastgesteld? Ga samen met een vochtspecialist meteen op zoek naar een behandelingsmethode op maat voor uw huis. Elk huis vraagt een andere aanpak. Soms kan zelfs gekozen worden voor een combinatie van verschillende technieken om zo het beste resultaat te verkrijgen. Vochtbestrijding vereist de juiste kennis, voorbereiding en ervaring met de verschillende behandelingsmethodes. Samen met een specialist kunt u het vocht in huis oplossen.

Zet nu de eerste stap naar de oplossing voor het vocht in uw huis!

Geplaatst in:


Tags: