Vocht in huis meten

Vocht in huis meten en verlagen

 
Vocht in huis meten
De vochtigheid in uw woning is erg belangrijk om een gezonde leefomgeving te creëren, maar ook om de kwaliteit van uw huis te beschermen. Vochtproblemen kunnen perfect verholpen worden. Als u een vermoeden heeft dat u met vochtproblemen zit, wees er dan snel bij voor het uw gezondheid en uw woning aantast.

Vocht in huis meten

De relatieve luchtvochtigheid is het percentage water dat zich in de lucht bevindt. Dit kan gemeten worden met een hygrometer. In huis is de relatieve luchtvochtigheid een belangrijke factor. Wanneer de vochtigheid te hoogt ligt, zal er condensatie optreden met vochtige muren en plafonds tot gevolg. Als de vochtproblemen te lang aanhouden, zal er schimmel ontstaan.

Gevolgen vochtproblemen

Vochtproblemen en schimmel kunnen zware gevolgen hebben voor uw gezondheid. Ze kunnen allergische reacties uitlokken of ademhalingsproblemen veroorzaken. Maar ook uw woning heeft eronder te lijden; verf gaat afbladderen, het behang komt los, hout begint te rotten enz.

Luchtvochtigheid verlagen

Om deze vochtproblemen te voorkomen, kunt u op verschillende manieren de luchtvochtigheid in huis verlagen. Een goede ventilatie is alvast een goed begin. U kunt ook een vochtvreter gebruiken als tijdelijke oplossing. In ruimtes die doorgaans vochtig zijn zoals een badkamer, kunt u een luchtontvochtiger laten plaatsen.

Als u vermoedt dat de luchtvochtigheid in uw woning te hoog ligt, kunt u best een diagnose laten uitvoeren door een specialist. Die kan u de beste oplossing aanreiken om de vochtproblemen zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Voorkom vochtproblemen en schimmel in huis

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor vochtbestrijding

Vochtbestrijding Gids