Vochtbestrijding prijs: zo los je vocht efficiënt op

Vocht in huis is een van de onaangenaamste problemen die je kan hebben. Het zorgt voor schimmel, afbladderende muren en optrekkende koude. Daarom pak je best het probleem snel aan! Hieronder vind je van verschillende soorten vochtbestrijding prijs, overzicht van de behandelingen en tips.

Vochtbestrijding prijs: overzicht behandelingen

Om te beginnen vind je hieronder een handige tabel met een overzicht van mogelijke behandelingen. Je vindt ook per vochtbestrijding een prijsindicatie. Daarna geven we je extra uitleg bij elke soort behandeling.

Soort behandeling Prijs
Muren onderkappen € 100 tot € 150/lopende meter
Muren injecteren Vanaf € 100/lopende meter
Gevel Impregneren +- € 10 / m2
Nieuwe gevelbekleding plaatsen € 40 tot € 250 / m2
Mechanische ventilatie € 1500 tot € 6000
Kelderdichting € 4000 tot € 10000

Onderzoek welke behandeling je nodig hebt

De keuze voor een behandeling hangt af van het precieze probleem. Soms is dat echter moeilijk te detecteren. Daarom kan je kiezen voor vochtdetectie. Een vakman gaat na wat precies de oorzaak is. Hij kan je daarnaast ook adviseren welke behandeling u best kiest. Vraag dus zeker een offerte aan.

Vochtbestrijding prijs: hou rekening met andere kosten

Naast de behandeling zelf, kunnen er nog extra kosten bij de werken opduiken.

  • Schimmel verwijderen: schimmel laat je best verwijderen door een professional. Het is immers slecht voor je gezondheid. Denk hier aan ongeveer € 50 per vierkante meter schimmel.
  • Muur herstellen: vochtproblemen komen vaak voor omdat je muur beschadigd is. Om lang gerust te zijn, laat je best je voegwerk herstellen. Dit kost rond de € 20 per vierkante meter.
  • Vocht- en zoutwerend membraan: dit zorgt ervoor dat je jouw muur snel kunt herstellen, zonder een half jaar tot een jaar te laten uitdrogen. Ook dit kost rond de € 20 per vierkante meter.

 

Wat houden de behandelingen precies in? Een overzicht

1. Muren onderkappen
2. Muren injecteren
3. Gevel impregneren
4. Nieuwe gevelbekleding plaatsen
5. Mechanische ventilatie
6. Kelderdichting

1. Muren onderkappen

Muren onderkappen is een drastische klus. Jouw huis wordt als het ware afgezaagd en verhoogd. Daartussen wordt een waterkeringslaag geplaatst. Dit is een erg efficiënte methode om opstijgend vocht tegen te gaan. Na de klus wordt jouw woning veel comfortabeler.

Omdat dit een omvangrijke klus is, wordt de methode meestal toegepast bij renovatiewerken. Bovendien laat je dit zeker en vast beter over aan een vakman, om scheurvorming te voorkomen.

De prijs ligt ongeveer tussen de € 100 en € 150 per lopende meter. Het verschil hangt af van de dikte van de muren en van het aantal lopende meter.


2. Muren injecteren

Muren injecteren is een iets goedkopere manier tegen opstijgend vocht. Je rekent best vanaf ongeveer € 100 per lopende meter.

Bij deze methode worden kleine gaatjes in de muur geboord. Daarin wordt een vochtwerend middel gespoten. Het zet uit en vormt zo een laag die grondvocht tegenhoudt.

Belangrijk: als je een spouwmuur hebt, moet je zowel de binnen- als de buitenmuur laten injecteren.


3. Vochtbestrijding prijs gevel impregneren

Een gevel impregneren is een goede bescherming tegen doorslaand vocht. Er wordt een soort van vloeistof op de gevel aangebracht. Die vult de poriën van de muur op. Zo wordt een beschermende laag gevormd.

Het belangrijkste voordeel van gevel impregneren is de bescherming van je gevel. Je vermijdt vochtproblemen en schimmels. Bovendien blijft jouw gevel langer proper. Vuil kan zich immers minder makkelijk aan de muur hechten.

De prijs van deze methode ligt ongeveer op € 10 per m2.


4. Nieuwe gevelbekleding plaatsen

Is jouw gevel in slechte staat en laat hij vocht door? Dan kun je kiezen om nieuwe gevelbekleding te laten plaatsen. Je opteert dan best meteen ook voor isolatie.

De prijs voor nieuwe gevelbekleding varieert van € 40 tot € 250 per vierkante meter. Het goedkoopste is bijvoorbeeld crepi, vandaag erg populair in het straatbeeld.


5. Mechanische ventilatie

Je kunt in huis ook last hebben van te weinig ventilatie. Ook dat kan op termijn schimmel veroorzaken.

Mechanische ventilatie verlucht jouw huis op een constante manier. Er zijn verschillende soorten:

  • Systeem B: natuurlijke afvoer en mechanische toevoer. Dit kost rond de € 1500 euro.
  • Systeem C: natuurlijke toevoer en mechanische luchtafvoer, kost evenveel.
  • Systeem D: zowel mechanische afvoer als aanvoer. Dit systeem is duurder, de prijs ligt tussen de € 3000 en € 6000.

6. Vochtbestrijding prijs kelderdichting

De oorzaak van een vochtige kelder ligt vaak bij opstijgend grondwater. Daarom moet de kelder waterdicht gemaakt worden.

De vochtbestrijding prijs hangt af van de grootte van het probleem en de oppervlakte van jouw kelder. Grofweg moet je tellen op een prijs tussen de € 4000 en € 10000.

Vocht kan op verschillende manieren een probleem vormen in huis. Telkens is er een aangepaste behandeling. Je gaat best eerst het exacte probleem na, om dan te onderzoeken welke methode erbij past om het probleem op te lossen. Zo ben je zeker dat het probleem grondig wordt aangepakt. En je zit weer jarenlang lekker droog!

 

Vraag daarom nu verschillende offertes en vergelijk

 [/column]