Muren injecteren: de oplossing tegen opstijgend vocht

Muren injecteren is de meest doeltreffende behandeling tegen opstijgend vocht. Vooral oudere huizen, waarvan de funderingen niet werden voorzien van een vochtkering, krijgen te kampen met dit vochtprobleem. De onbeschermde muren absorberen het grondvocht, tot er natte plekken verschijnen op de binnenmuren. Deze vochtplekken bevinden zich laag bij de grond.

Hoe herken je je opstijgend vocht?

Opstijgend vocht komt vaak voor bij oudere gebouwen, maar kan ook bij nieuwbouw voorkomen. Heb je opstijgend vocht opgemerkt ander aan je muren. De oorzaak van vocht op hoogte van 10 tot 150 cm aan de muren is door capillaire opstijging. Naast vocht vlekken komt opstijgend vocht gepaard met andere symptomen.

Vraag onmiddellijk advies aan een specialist om dit probleem aan te pakken!

GRATIS vochtdiagnose + richtprijs

Waarom muren injecteren?

De meeste voorkomende vochtproblemen aan een woning is opstijgend vocht. De oorzaak van opstijgend vocht is contact tussen een muur en een vochtige ondergrond. De waterkering moet in orde zijn anders kan grondvocht in de muren gaan trekken. Bij foute of ontbreking van een waterkerendelaag kan dit leiden tot opstijgend vocht.

Deze vochtplekken leiden immers snel tot een onaangename geur in huis, schimmels en loshangend verf- en pleisterwerk. Ook is het schadelijk voor de gezondheid. Het kan leiden tot klachten aan de luchtwegen of allergieën. Opstijgend vocht kan ook onherstelbare schade aan de constructie van je woning bezorgen. Een vochtspecialist weet perfect raad met opstijgend vocht: hij zal jouw muren injecteren.

premies vochtbestrijding: verbeteringspremie

Verschil tussen muur injecteren en muren impregneren

Een muur injecteren en een muur impregneren zijn 2 totaal verschillende begrippen waarbij veel misverstanden worden gemaakt. Dit zijn 2 totaal verschillende methoden van vochtbestrijding.

Bij het injecteren wordt er een vloeistof in een muur geĂŻnjecteerd. Impregneren is niet hetzelfde want daar wordt er vochtwerende vloeistof op de buitenmuur gespoten. Het impregneren van muren helpt enkel bij vocht van buitenaf. Dus bij opstijgend vocht is de enige optie injectie.

Muren injecteren: hoe werkt het?

Opstijgend vocht kan het beste bestreden worden door de aangetaste muren te injecteren. Er worden gaten in de binnenmuur geboord, die gevuld worden met een vochtwerende gel. Deze gel zal de vochtplekken in uw muur volledig uitdrogen. De gel stopt het capillair opstijgen van vocht in de muur.

Indien deze behandelingsmethode op een professionele manier wordt aangepakt, ben je gegarandeerd voorgoed verlost van het vochtprobleem in uw woning. Begin niet op eigen houtje aan het injecteren van je muren, maar haal er een vochtspecialist bij.

Vocht in huis oplossen

👉 Raadpleeg in geval van twijfel een gespecialiseerde vochtbestrijder om de oorzaken van je vochtige muren en terugkerende schimmel in huis snel en effectief tegen te gaan. Permanent vochtige muren beschadigen namelijk de draagstructuur van je woning. Schimmel vormt ook een aanzienlijk gezondheidsrisico’s.

Tip:Kijk voordat je begint met injecteren of alle losse voegen gerepareerd zijn anders lekt de vloeistof weg. De correcte indringdiepte moet vastgesteld zijn. Dit om de afstand te bepalen tussen de boorgaten. Wacht niet langer en vraag gratis je offerte aan.

Muren injecteren: een stappenplan

Heb je opstijgend vocht opgemerkt in jouw woning? Maak dan onmiddellijk een afspraak met een vochtspecialist om jouw muren te injecteren. Een professionele aanpak is absoluut vereist om dit vochtprobleem voorgoed van de baan te helpen. Hoe zal een specialist te werk gaan?

  • Inspectie: de eerste stap is een grondige inspectie. De vochtspecialist moet met zekerheid vaststellen dat opstijgend vocht het probleem vormt, en niet doorslaand vocht van buitenaf.
  • Gaten boren: de specialist boort een rij gaten in de volle lengte van je aangetaste muur. De gaten bevinden zich ongeveer 50 cm boven de grond. Het aantal gaten dat moet geboord worden hangt af van je muur en van de vochtwerende gel die gebruikt wordt.
  • Injecteren: in de boorgaten worden buisjes geplaatst, die geĂŻnjecteerd worden met de vochtwerende gel. Afhankelijk van het type muur en andere specifieke omstandigheden dat je hebt worden de middelen aangeraden. Bij twijfel raden wij zeker om een specialist in te schakelen. De meest gebruikelijke middelen zijn de  hydrofoberende injectiemiddelen.
  • Gaten afsluiten: de boorgaten worden zorgvuldig dichtgemaakt met cement. De vochtwerende gel kan nu worden opgenomen door de muur en zal na enige tijd een waterkerende laag vormen.
  • Herhaling: de vochtspecialist zal beslissen of deze behandeling een tweede keer (of zelfs derde keer) moet herhaald worden. Het kan tot een jaar duren alvorens uw aangetaste muur weer helemaal droog is.
  • Pleisterwerk: tenslotte wordt het aangetaste pleisterwerk verwijderd. Je behandelde muur wordt netjes herbepleisterd.

Het injecteren van muren is werk voor een ervaren professional.