Vochtbehandelingen

Kelderdichting of bekuiping, de oplossing voor een vochtige kelder

kelderdichting

Kelderdichting is de meest gewone manier om vochtproblemen in de kelder aan te pakken. De werken nemen een paar dagen in beslag en zullen ervoor zorgen dat er geen vocht meer in uw kelder komt. Het is wel van belang dat de werken nauwkeurig worden uitgevoerd. Zelfs een minuscuul lek in de kelderdichting kan de hele bekuiping nutteloos maken. Kijk daarom niet te veel naar de prijs. Kelderdichting moet vooral goed gedaan worden zodat uw woning overleeft. Vergelijk offertes van de beste leveranciers.

Wat is kelderdichting en hoe werkt het?

Kelderdichting of bekuiping van de kelder is de meest traditionele manier. Bij kelderdichting of bekuiping van de kelder worden volgende stappen gevolgd.

1. Afkappen van muren

Eerst worden in de kelder eerst alle muren afgekapt en gereinigd tot de zuivere baksteen. Holtes, scheuren en slechte voegen worden dan opgevuld of hervoegd.

2. Dichten van bestaande lekken

Vervolgens worden alle bestaande lekken gedicht met snelcement en een hamer. Dit is een zeer nauwkeurige opdracht aangezien de hele kelderdichting staat of valt bij de kwaliteit van deze opdracht

3. Dichten van de muren

Daarna kan het echte dichten van de muren beginnen. De dichting bestaat gewoonlijk uit twee lagen die 24u na de snelcement mogen aangebracht worden, dit is essentieel bij kelderdichting. Producten spelen een zeer belangrijke rol. De keuze van welke mortel er gebruikt wordt is zeer belangrijk voor de kwaliteit van de kelderdichting. Kies zeker voor een watyerdichtingsmortel

4. Plaatsen van een hiel

Tenslotte moet de kimnaad nog worden aangepakt. Deze naad vormt de hoek tussen de muur en de vloer. Vocht vindt vaak een weg doorheen deze naad en daarom wordt deze naad extra beveiligd met een “hiel”.

Wanneer kiezen voor Kelderdichting?

Kelderdichting is enkel mogelijk wanneer uw keldervloer 100% waterdicht is. Indien dit niet het geval is moet er een nieuwe vloerplaat gegoten worden wat het kostenplaatje toch wel redelijk de hoogte induwt. Daarnaast moet de kelder stabiel zijn, anders loopt de dichting het risico van te barsten of te scheuren. Kelderdichting is bovendien enkel een oplossing voor wanneer u last hebt van opstijgend vocht en dus niet wanneer condensatie de oorzaak van het probleem is.

Kelderdichting prijs

De kostprijs van kelderdichting is uiteraard zeer uiteenlopend. Alles hangt af van de oppervlakte van de kelder en de schade die is aangericht. Zelf uw kelder dichten is een mogelijkheid maar enkel aan te raden indien u echt kennis hebt.

Help uw vochtprobleem snel de wereld uit!

Vergelijk nu offertes voor kelderdichting.

Geplaatst in:


Tags: