Vochtspecialist inschakelen? Zo kies je de juiste

Vochtspecialist inschakelen

 
Heb je last van vocht in je woning of denk je dat je last hebt van vocht in je woning? Dan zit er vaak maar één ding op: een vochtspecialist inschakelen. Dat is niet alleen belangrijk voor de integriteit van de woning zelf, maar ook voor de gezondheid van alle bewoners. Een vochtspecialist stelt de juiste diagnose en beslist over het verdere plan van aanpak. Zo hoef jij je de komende tijd geen zorgen meer te maken over die groeiende plek in de hoek van de keuken.

 

Wil je een vochtspecialist inschakelen, maar weet je niet wie daar het meest geschikt voor is?

Wij brengen jou in contact met de beste vochtexperts

 

Die werden op voorhand allemaal gescreend. Zo ben je er zeker van dat je geen charlatan te pakken hebt. Wil je de capaciteiten van je vochtspecialist met je eigen ogen kunnen inschatten? Zo weet je dat je een goede te pakken hebt:

  1. Hij nodigt zichzelf uit om bij je thuis een kijkje te komen nemen naar de vochtsituatie. Een diagnose stel je niet via telefoon of e-mail.
  2. Hij onderzoekt het vochtprobleem grondig en is niet na 5 minuten al klaar.
  3. Hij gebruikt een calciumcarbidetest om te onderzoeken hoeveel vocht er precies aanwezig is. Dit toestel geeft je 100% zekerheid over het vochtpercentage, andere methoden geven dat niet.
  4. Pas op voor garanties: je zou gedurende de rest van je leven moeten kunnen genieten van een behandeling tegen vocht Er zou geen vervaldatum op een vochtloze woning mogen staan.

Voor welke vochtproblemen moet je een vochtspecialist inschakelen?

Vocht kan zich in vele variaties kenbaar maken in je woning. De meest voorkomende vochtproblemen vind je in onderstaande tabel. Daarnaast kan je lezen hoe je ze herkent en hoe ze nadien behandeld worden. Herken je één van onderstaande symptomen? Onze offertedienst helpt je graag bij het zoeken en inschakelen van een vochtspecialist.

Diagnose Probleem Oplossing
Opstijgend vocht Komt vooral voor bij oudere huizen
Schimmel op de muren
Onaangename geur
Injectie van verhardende vloeistof in de muren
Muren onderkappen of opheffen
Carebrick voor extra ventilatie
Doorslaand vocht Los voegwerk
Barsten en scheuren in gevel
Herstel en reiniging van gevel
Impregneren van gevel: aanbrengen van waterafstotende laag
Lekke kelder Zwetende vloer
Scheuren
Afdichten met componentenmateriaal indien gemetseld
Injectie van verhardende vloeistof indien beton
Natte kruipruimte Vochtige ruimte
Schimmels
Water wegpompen
Betonreparatie
Condensproblemen Condens overal
Schimmels
Verkleuring
Isolatie
Ventilatiesysteem
Luchtontvochtiger

Maar wat is nu eigenlijk het inhoudelijke verschil tussen opstijgend vocht, doorslaand vocht en condensvocht?

  • Bij opstijgend vocht vormt grondwater het grootste probleem. Dat grondwater trekt namelijk in de fundering van het gebouw.
  • Bij doorslaand vocht ligt de schuld bij regenwater dat in de muren van de gevel kruipt.
  • Tot slot ontstaat er condensatievocht wanneer vochtige lucht afkoelt. Meestal vormt condens geen probleem. In elke woning ontstaat er condens: bij het koken, na het douchen, … Het wordt pas een probleem wanneer er niet voldoende ventilatiemogelijkheden zijn.

Maak je geen zorgen: vochtproblemen zijn mits het inschakelen van een vochtspecialist makkelijk te verhelpen. Bovendien heeft bijna elk Vlaams gezin er ooit wel eens last van gehad. Je bent niet alleen!

Denk je enkel je huis te moeten ventileren in de winter? Niets is minder waar. Bij hittegolven hebben we de gewoonte om onze ramen en deuren dicht te houden. Het gevolg? Een vervuilde luchtcirculatie en de vorming van schimmels.

Verder lezen

Vochtproblemen bestrijd je best zo snel mogelijk. Helaas is aan een vochtbehandeling een kostenplaatje verbonden. Premies, kortingen, offertes vergelijken,…. Wij geven je daarom 4 tips om te besparen met vochtbestrijding.

Verder lezen

Het antwoord is heel simpel: schilderen over een vochtige muur zal het vochtprobleem niet verhelpen. Gelukkig bestaan er een paar eenvoudige manieren om komaf te maken van je vochtprobleem. Lukt dit niet, schakel dan een specialist in.

Verder lezen

Een kelder als leefruimte inrichten wordt steeds populairder. Let wel op dat deze vooraf wel goed waterdicht is. Ook is het plaatsen van een ventilatiesysteem niet te verwaarlozen.

Verder lezen