Vocht in huis oplossen? Vraag advies aan een specialist.

Vocht in huis oplossen

Heb je een vochtprobleem vastgesteld in huis? Onderneem dan onmiddellijk actie. Een vochtprobleem dat niet efficiënt wordt aangepakt zorgt later gegarandeerd voor een hoog kostenplaatje. Geen reden tot paniek: met de juiste behandeling kan je vocht in huis oplossen op een efficiënte manier. Als je het vochtprobleem wenst aan te pakken is het belangrijk om advies te vragen aan een specialist, want elk vochtprobleem vereist een specifieke aanpak. Een vochtspecialist vindt voor jou de oplossing op maat voor jouw woning.

Wat is opstijgend vocht? Hoe lost u dit op?

vocht in huis oplossen: opstijgend vochtWanneer je vochtplekken in de muur hebt, die zich laag bij de grond bevinden, zijn deze waarschijnlijk ontstaan door opstijgend grondvocht. Dit probleem doet zich vaak voor in oudere huizen, waarvan de funderingen niet werden voorzien van een vochtkering. Deze muren nemen het grondwater op, waardoor er op lange termijn schimmel, stank en vieze plekken ontstaan. Hoe kunt u dit vocht in huis oplossen?
 
 
 
 

  • Muren Injecteren: Een vochtspecialist zal opstijgend vocht meestal aanpakken door de aangetaste muren te injecteren: er worden gaten in de binnenmuur geboord, die daarna gevuld worden met een vochtwerende gel. Deze gel zal de vochtplekken in de muur uitdrogen. Indien nodig wordt deze behandeling een tweede of een derde keer uitgevoerd.
  • Muren onderkappen: Indien u van plan bent om grote renovatiewerken uit te voeren, kan het interessant zijn om de muren van uw huis volledig te laten onderkappen. Hierbij wordt uw woning in feite opgetild om elk stuk muur te voorzien van een vochtkering. Hierna heeft u gegarandeerd een 100% vochtvrij huis. Deze behandelingsmethode is omslachtig en tijdrovend, maar bijzonder effectief om vocht in huis op te lossen. Laat dit werk over aan een vochtspecialist.

Hoe kan je doorslaand vocht in huis oplossen?

Vocht in huis oplossen: doorslaand vochtDoorslaand vocht of condens is een vochtprobleem dat kan ontstaan bij poreuze muren. De buitenmuren slorpen neerslag op, waarna het opgenomen vocht zich verder een weg baant doorheen de muren, tot het zich aan de binnenzijde van uw huis bevindt. U krijgt na enige tijd vochtplekken op uw binnenmuren. Op langere termijn vormt dit vochtprobleem zelfs een gevaar voor de constructie van uw woning. Dit vochtprobleem moet u onmiddellijk oplossen!
 
 
 
 

  • Muren impregneren: De ideale manier om doorslaand vocht in huis op te lossen is uw gevel impregneren. Hierbij wordt een speciale vloeistof op uw buitenmuur aangebracht. Deze vloeistof vormt zich tot een waterafstotende laag die voorkomt dat uw buitenmuren verder neerslag opnemen. Een bijkomend voordeel is dat deze laag uw huis ook beschermt tegen alle andere weersinvloeden, stof en vuil. Dat zal u veel onderhoudskosten besparen. Het impregneren van een gevel is werk voor ervaren specialisten: een grondige kennis en voorbereidende inspectie is noodzakelijk voor een doeltreffend resultaat.
  • Vochtwerende verf: U kan uw gevel ook behandelen met vochtwerende verf. Deze behandelingsmethode werkt zowel preventief als probleemoplossend. U kan deze methode aangrijpen om uw gevel eens in een nieuw, beschermend jasje te stoppen. Het is belangrijk om uw buitenmuren eerst grondig te reinigen. Vraag altijd eerst advies bij een specialist om vocht in huis op te lossen.

Welke oplossingen zijn er voor vocht in de kelder?

Vocht in huis oplossen: natte kelderOndervindt u een vochtprobleem in de kelder? Geen nood. Een ervaren vochtspecialist vindt gegarandeerd de meest geschikte behandeling om uw kelder opnieuw waterdicht te maken. Dankzij de nodige kennis en ervaring kiest hij de juiste oplossing voor het vocht in uw woning: een bekuiping voor uw kelder, een kelderdrainage of het injecteren van uw aangetaste keldermuren. Lees hier meer over mogelijke oplossingen voor vocht in uw kelder.
 
 
 
 

Vocht in huis oplossen? Onderneem nu actie!

Heeft u een vochtprobleem vastgesteld? Ga samen met een vochtspecialist meteen op zoek naar een behandelingsmethode op maat voor uw huis. Elk huis vraagt een andere aanpak. Soms kan zelfs gekozen worden voor een combinatie van verschillende technieken om zo het beste resultaat te verkrijgen. Vochtbestrijding vereist de juiste kennis, voorbereiding en ervaring met de verschillende behandelingsmethodes. Samen met een specialist kunt u het vocht in huis oplossen.

Zet nu de eerste stap naar de oplossing voor het vocht in uw huis!

Vraag vandaag nog GRATIS offertes aan

Denk je enkel je huis te moeten ventileren in de winter? Niets is minder waar. Bij hittegolven hebben we de gewoonte om onze ramen en deuren dicht te houden. Het gevolg? Een vervuilde luchtcirculatie en de vorming van schimmels.

Verder lezen

Vochtproblemen bestrijd je best zo snel mogelijk. Helaas is aan een vochtbehandeling een kostenplaatje verbonden. Premies, kortingen, offertes vergelijken,…. Wij geven je daarom 4 tips om te besparen met vochtbestrijding.

Verder lezen

Het antwoord is heel simpel: schilderen over een vochtige muur zal het vochtprobleem niet verhelpen. Gelukkig bestaan er een paar eenvoudige manieren om komaf te maken van je vochtprobleem. Lukt dit niet, schakel dan een specialist in.

Verder lezen

Een kelder als leefruimte inrichten wordt steeds populairder. Let wel op dat deze vooraf wel goed waterdicht is. Ook is het plaatsen van een ventilatiesysteem niet te verwaarlozen.

Verder lezen