Advies vochtbestrijding

Wil je zelf een vochtprobleem oplossen? Afhankelijk van de grootte van het vochtprobleem kun je dit overwegen. Een beetje voorkennis kan echter nooit kwaad.

Wij geven jou vooraf wat advies over de verschillende vochtbestrijdingsmogelijkheden:

  • Hoe herken je opstijgend vocht?
  • Hoe meet je vocht in huis?
  • Wie is er verantwoordelijk voor een vochtprobleem in een huurwoning
  • Hoe kan ik een vochtige ruimte droog maken

Heb je nog bijkomende vragen? Ga dan zeker ten rade bij een erkende vochtspecialist. Deze zal met zijn ervaring een correcte diagnose uitvoeren van je vochtproblemen en jou de beste vochtbehandeling adviseren.

Onze tips en tricks voor vochtbestrijding

Vochtbestrijding neemt een serieuze hap uit je budget. Gelukkig kun je ook zelf het vocht in je muren bestrijden. Twijfel niet langer en neem het heft in in eigen handen. Let op: alle vochtbehandelingen kun je niet altijd zelf uitvoeren.

Verder lezen

Denk je enkel je huis te moeten ventileren in de winter? Niets is minder waar. Bij hittegolven hebben we de gewoonte om onze ramen en deuren dicht te houden. Het gevolg? Een vervuilde luchtcirculatie en de vorming van schimmels.

Verder lezen

Vochtproblemen bestrijd je best zo snel mogelijk. Helaas is aan een vochtbehandeling een kostenplaatje verbonden. Premies, kortingen, offertes vergelijken,…. Wij geven je daarom 4 tips om te besparen met vochtbestrijding.

Verder lezen

Het antwoord is heel simpel: schilderen over een vochtige muur zal het vochtprobleem niet verhelpen. Gelukkig bestaan er een paar eenvoudige manieren om komaf te maken van je vochtprobleem. Lukt dit niet, schakel dan een specialist in.

Verder lezen

Een kelder als leefruimte inrichten wordt steeds populairder. Let wel op dat deze vooraf wel goed waterdicht is. Ook is het plaatsen van een ventilatiesysteem niet te verwaarlozen.

Verder lezen

Huurder of eigenaar, wie lost je vochtprobleem op? Stel, je hebt een vochtprobleem in je huurwoning. Wie moet hier voor de kosten opdraaien: de huurder of de verhuurder? Het antwoord op deze vraag is niet zo simpel en ligt vaak in het midden. Hier enkele tips waar je moet mee rekening houden om een geschil…

Verder lezen

Old school tips om een vochtige ruimte droog te maken Zolang je niet net gedoucht hebt, zou geen enkele ruimte in huis vochtig mogen zijn. Is dat echter wel het geval en ben je op zoek naar manier om een vochtige ruimte droog te maken? Wij lijstten een aantal handige tips op om je woning…

Verder lezen

Bestaande kelder waterdicht maken: hoe begin je eraan? Een woning moet bestand zijn tegen water en wind, dat weten we al langer dan vandaag. Dat lazen we al in één van onze sprookjesboeken toen de grote boze wolf het bakstenen huis maar niet kon omver blazen. Sommige plekken in huis zijn jammer genoeg niet altijd…

Verder lezen

Bij een vochtprobleem is het belangrijk dat de vochtspecialist een juiste diagnose opstelt. Met deze 4 tips ben je er zeker van dat je een goede te pakken hebt.

Verder lezen

Vochtproblemen die niet tijdig aangepakt worden gaan onvermijdelijk gepaard raken met een hoog kostenplaatje. Uiteraard wil je de passende vochtbehandeling laten uitvoeren voor je vochtprobleem. Ontdek de meestvoorkomende vochtproblemen en hun behandelingen.

Verder lezen

Vocht in huis? Raadpleeg een expert voor de juiste diagnose Wie met vochtproblemen en schimmel kampt, zal vaak zelf proberen het probleem te verhelpen. Maar wanneer het vocht en de schimmel in huis blijven terugkomen, schakelt u best een expert in. De precieze oorzaak vinden van vochtproblemen en schimmelvorming is niet evident, maar wel noodzakelijk…

Verder lezen

De luchtvochtigheid is noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Deze kan je op peil houden door het vooraf te meten met een hygrometer. Wij leggen je uitgebreid uit hoe je deze gebruikt en hoe je de luchtvochtigheid in huis kan verlagen.

Verder lezen